EL PRESIDENT DEL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ DE RTVV ASSEGURA QUE ENGUANY NO HI HAURÀ CAP ERO

dilluns, 29 d’agost de 2011 · 0 comentaris

El president del Consell d'Administració de RTVV, Juan de Dios Navarro, s'ha compromés amb els sindicats a que enguany no es farà cap Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), però no ha donat les mateixes garanties sobre el manteniment de la totalitat dels contractes temporals.


ENGUANY NO HI HAURÀ ERO

Juan de Dios Navarro ha assegurat que durant el 2011 no es farà cap ERO, però no s'ha atrevit a donar les mateixes garanties sobre el manteniment de la totalitat dels contractes temporals.

L'ajornament d'un possible ERO no allunya el fantasma dels acomiadaments, però ens dóna l'oportunitat de continuar lluitant perquè tota reestructuració de RTVV es realitze a partir d'un contracte programa consensuat amb les forces polítiques i amb participació dels sindicats i que garantisca la viabilitat de l'empresa i el manteniment dels llocs de treball.

La reunió amb el President del Consell d'Administració s'ha fet en acabar la sessió del Consell d'Administració en la qual s'ha plantejat per primera vegada la continuïtat de López Jaraba com a Director General de RTVV. En l'entrevista, a més de la Intersindical, han estat representants de CCOO, CGT i UGT que prèviament ens hem concentrat en les portes del Consell d'Administració.


UNA ACTUACIÓ INDECENT

El compromís de no realitzar cap ERO enguany posa en relleu la frivolitat que ha tingut la direcció de RTVV que ha sigut incapaç de contrarestar les informacions aparegudes este estiu on s'assegurava insistentment que a setembre s'encetaria el procés per tirar al carrer un miler de persones. La falta de sensibilitat que ha demostrat el senyor López Jaraba envers les mil famílies que han viscut angoixades este estiu considerem que és indigna d'un Director General.


L'INFORME MILLOR GUARDAT

Juan de Dios Navarro ens ha assegurat que no té en el seu poder l'informe Pricewaterhose que s'ha convertit en el document millor guardat de la història de RTVV. Un informe que des de la Intersindical hem reclamat de totes les maneres possibles, fins i tot, este mateix mes, davant la inspecció de treball.


EL MODEL DE RTVV QUE VOLEM

La Intersindical ha fet arribar a tots i cadascun dels membres del Consell d'Administració el document que va presentar als partits polítics durant la passada campanya electoral i en el qual concretem el model de RTVV que volem. La nostra proposta ja fou assumida en la seua totalitat per EUPV i Compromís mentre que des del PSPV el seu secretari general ens va fer saber que la compartia bàsicament.

En l'escrit que hem enviat hui, hem fet una crida als membres del Consell d'Administració elegits a proposta del PP per tal que reflexionen sobre el canvi de rumb que cal imprimir a RTVV per tal que guanye en credibilitat, que complisca els objectius que assenyala la Llei de Creació i que defense l'estabilitat i els drets dels treballadors, en ser el millor patrimoni que té l'empresa.


EL FUTUR DE RTVV NO POT PASSAR PER JARABA

Tot fa pensar que dijous que ve López Jaraba serà reelegit Director General de RTVV amb els vots del PP. Des de la Intersindical pensem que no és la persona adequada per dirigir la nova etapa que haurien d'obrir la ràdio i televisió pública. Jaraba representa la continuïtat d'una època que volem oblidar i manté el mateix equip de Pedro García, qui està a punt de ser imputat en el cas Gürte.

LA INTERSINDICAL DEMANA QUE ELS SINDICATS COMPAREGUEN DAVANT EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE RTVV

dijous, 25 d’agost de 2011 · 0 comentaris

Davant la convocatòria del Consell d’Administració de RTVV per al pròxim dilluns 29 d’agost, Intersindical Valenciana ha demanat al seu president ,Juan de Dios Navarro, que incloga en l’ordre del dia la compareixença dels representants sindicals. I això perquè volem fer-los arribar directament la nostra preocupació davant l’anunci de retallades de plantilla, que algunes fonts situen al voltant dels 1.000 treballadors.


VOLEM QUE ENS ESCOLTEN

Intersindical Valenciana considera que la repercussió social i econòmica de la mesura no pot deixar de banda als representants sindicals, que tenen dret a fer arribar al Consell d’Administració les seues alternatives sobre el manteniment dels llocs de treball i explicar les causes que han provocat l’actual situació. En este sentit volem deixar ben clar que els treballadors no som els responsables del deute acumulat i els baixos índex d’audiència, sinó la mala gestió dels últims anys.


PER A COMENÇAR, QUE ES RESPECTE LA LLEI

En la petició que hem fet també exigim que es respecte la normativa laboral que obliga l'empresa a fer arribar als representats dels treballadors tota la informació que dispose sobre els plans de futur dels diferents centres de producció de TVV i Ràdio 9 i com afecta a la plantilla i a la producció de les diferents societats. Entre els documents que reclamem figura l’informe realitzat per l’empresa Pricewaterhouse Cooper, on s’analitza l’estructura i la situació econòmica de RTVV i que hauria servit de base als anuncis de comiats massius.


JARABA S'ENROCA EN L'OCULTACIÓ

La Intersindical, una vegada més, condemna l’actitud de la Direcció General de RTVV que s’ha negat reiteradament a entregar una còpia de l’informe de Pricewaterhouse als representants sindicals, per la qual cosa ja vam presentar a començaments d’agost una denúncia davant la Inspecció de Treball. L’últim episodi d’ocultació l’hem viscut hui a RTVV, quan des de la Direcció General s’ha tornat a negar informació al membre del Consell d’Administració de RTVV, Rafael Xambó, qui ha visitat les instal.lacions de Burjassot per demanar l’esmentat document.

LA INTERSINDICAL HA DENUNCIAT L'EMPRESA DAVANT LA INSPECCIÓ DE TREBALL PER OCULTAR INFORMACIÓ

dijous, 4 d’agost de 2011 · 0 comentaris


La Intersindical ha denunciat López Jaraba i la resta de directius de RTVV davant la Inspecció de Treball per ocultar-li l'informe Price-Waterhouse. Este informe pensem que és fonamental per preparar la defensa dels treballadors i dels seus llocs de treball de cara a l'ERO que el President de la Generalitat i el Conseller d'Hisenda han reconegut que podria presentar-se a setembre o octubre.

La Intersindical ha presentat la denúncia davant el seguit de mentides de l'empresa i la seua negativa a lliurar-nos el document malgrat reconèixer que està en el seu poder. Considerem que la seua extensió i complexitat exigeix un estudi profund i no podem tolerar que ens furten el temps que ens cal per analitzar-lo a fons.


GUANYAR TEMPS, DESEMMASCARAR EXCUSES

Price-Waterhouse havia d'haver lliurat el seu informe abans del 28 de febrer, però no ho va fer perquè, segons reconeix l'empresa, va demanar diverses ampliacions del seu contingut. Això ens confirma en la idea de que Jaraba no va encomanar l'informe per a saber què ha de fer, sinó per justificar el que té previst fer. Dit d'una altra manera: estem convençuts que l'únic objectiu de l'informe és arreplegar un grapat de justificacions i excuses a la mida per adornar “tècnicament” decisions que ja estan preses i que no presagien res de bo per a la societat valenciana, ni per als treballadors. Justificacions i excuses que l'empresa pensa que seran més profitoses per a ella quan més menys temps tinguen els sindicats per desemmascarar-les.

El que pretén l'empresa és que els sindicats no tingam ni un dia més dels mínims marcats per l'Estatut dels Treballadors per negociar un possible ERO. I tant si finalment hi ha ERO com si no l'hi ha, volem conèixer l'informe a fons, cosa que exigeix temps a causa de la seua previsible complexitat.


UNA LLARGA HISTÒRIA DE SILENCIS

L'empresa no pot dir que ens hem precipitat en denunciar-la a la Inspecció de Treball. La Intersindical li va demanar l'informe per escrit el passat 10 de maig. Tornà a demanar-li'l el 17 del mateix mes. Ens hem cansat de portar el tema a la Comissió Paritària, les darreres vegades el 5 i el 19 de juliol. També el vam demanar per escrit al Secretari General el 8 de juliol. El 2 d'agost, el Secretari General, Juan Prefaci, ens va reconèixer, per primera vegada, que tenia l'informe, però alhora ens va avançar que no ens el donaria fins després de l'estiu. El mateix dia ens vam dirigir al Director General, al President de la Generalitat i al Conseller d'Hisenda per demanar-los l'informe i una entrevista.


NO ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE LA INSPECCIÓ DE TREBALL CONDEMNA L'EMPRESA

A RTVV l'ocultació d'informació no és cap novetat. La Intersindical ja va presentar a finals del 2008 una altra denúncia contra ella per vulnerar el nostre dret a la informació recollit en la legislació laboral. La Inspecció de Treball ens va donar la raó i va requerir la Direcció perquè “de forma immediata complisca en tota la seua extensió allò que disposa l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors”. L'empresa però, se'n riu.

Ara, la Inspecció de Treball haurà de pronunciar-se novament. Esta vegada per exigir que l'empresa ens lliure un document fonamental per poder defensar els treballadors. També reclamem, entre altres coses, l'obertura d'un expedient perquè es depuren possibles responsabilitats i que es sancione RTVV per la seua reiteració en l'incompliment de les seues obligacions laborals amb els representants dels treballadors i, singularment amb la nostra secció sindical.

I mentrestant, l'empresa continua sense desmentir les notícies que apunten el possible acomiadament de més d'un miler de treballadors malgrat que la Intersindical li ho demanat per escrit i de forma reiterada.


MENTEIXEN MÉS QUE ALENEN I ALENEN MÉS QUE UN PORC

dimecres, 3 d’agost de 2011 · 0 comentaris

MENTIR, ENGANYAR, OCULTAR

“La Intersindical considera que seria molt negatiu que els sindicats s'assabentaren per la premsa del contingut de l'informe Price Waterhouse i el Secretari General es compromet a que això no passe”. Este paràgraf és una còpia textual del que diu l'acta de la Comissió Paritària que es va fer el 14 de febrer i a la qual va assistir Juan Prefaci.

La darrera reunió de la Comissió Paritària es va fer el passat 19 de juliol i en ella, a iniciativa de la Intersindical, es va tractar novament sobre l'esmentat informe de Price Waterhouse. L'empresa, ens va assegurar que encara no els havia arribat, afirmació que contrastava amb les informacions que nosaltres teniem i que apuntaven que ja estava en el seu poder, com a mínim, des de l'onze de juliol.

L'ESTIU ACABA EL 20 DE SETEMBRE

El 2 d'agost, Levante avançava una part de l'informe Price Waterhouse on s'esmentava l'acomiadament de 1.000 treballadors. Eixe mateix mati, Juan Prefaci va negar a la Intersindical l'esmentada informació, però va reconèixer que l'informe ja el tenia en el seu poder, alhora que es negava a donar-nos-el fins després de l'estiu.

Mentre Prefaci deia això a la Intersindical, el conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, en declaracions a la premsa, anunciava que el possible ERO de RTVV es faria “en setembre o octubre”.

Com és públic i notori, l'estiu acaba el 20 de setembre, amb la qual cosa la intenció de Prefaci de donar-nos l'informe “després de l'estiu” és tant com ocultar-lo fins que es pose damunt la taula un suposat ERO.

SI CONTINUA L'OCULTACIÓ, DENUNCIAREM A JARABA EN LA INSPECCIÓ

Nosaltres considerem que l'actitud del Secretari General implica una ocultació d'informació rellevant que entra en clara contradicció amb allò que diu l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors. En ocultar-nos esta informació l'empresa està confessant que l'únic que busca és jugar amb avantatge i robar-li eines de treball als sindicats. I la Intersindical, això no ho pot tolerar.

Esta secció sindical ha enviat hui una carta al Director General on li reclamem la informació que ens nega i on li recordem que l'empresa ja té una amonestació de la Inspecció de Treball com a conseqüència d'una denúncia de la Intersindical per incomplir l'esmentada legislació laboral. Per això li advertim que, si no ens informa ja, pot incórrer en responsabilitats de tipus personal, cosa que està secció sindical exigirà de manera immediata.

També hem enviat un escrit al President de la Generalitat i al Conseller d'Hisenda. Entre altres coses, perquè cada vegada estem més convençuts que la direcció de l'empresa està tan desprestigiada que ja no li serveix d'interlocutora ni al govern valencià.

L'EMPRESA NO SAP, NI VOL ENTERAR-SE. TAMPOC TÉ INTENCIÓ DE COMPLIR ELS SEUS COMPROMISOS NI LES SEUES OBLIGACIONS

dimarts, 2 d’agost de 2011 · 0 comentaris

La Intersindical Valenciana en RTVV manifesta el seu estupor i indignació per la informació apareguda hui al diari Levante-EMV en relació al comiat de 1.000 treballadors dels 1.800 de què disposa l’ens i les dos societats anònimes que la conformen. La Intesindical ha començat a fer gestions a tots els nivells per tal d'esclarir la notícia i exigir els drets dels representants dels treballadors a rebre informació sobre els plans de l'empresa. Un dret que avala la legislació laboral i que, si cal exigirem davant els tribunals.L'EMPRESA NO SAP I EL QUE SAP NO VOL DIR-HO

Esta secció sindical s’ha posat en contacte amb el secretari general de RTVV. El resultat de l'entrevista ha sigut el següent:
  • Juan Prefaci ens ha assegurat que també s’ha enterat per la premsa de la informació, cosa que no podem dir que ens console.

  • Ens ha informat que el Director General de RTVV mai no s’ha reunit amb el President de la Generalitat ni amb el conseller d’Hisenda per parlar d’estes qüestions.

  • Ens ha assegurat que l’informe de Price-Waterhouse no parla en cap moment de comiats, sinó únicament de l’estructura d’esta casa i de la seua situació econòmica i patrimonial.

  • Afirma que la font de la notícia no és l’empresa sinó la Generalitat, cosa que ens ha acabat d'escandalitzar, ja que qüestiona com interlocutora l'actual direcció de RTVV.

  • El Secretari General, en contra del compromís que va adoptar amb els sindicats en la Comissió Paritària a instàncies de la Intersindical, es nega a donar als sindicats l’informe de Price-Waterhouse fins a després de l’estiu. Un ajornament que només servirà per sembrar la inquietud entre els treballadors de forma irresponsable.

ELS DRETS DELS TREBALLADORS I DELS SEUS REPRESENTANTS NO ES PODEN CONCULCAR IMPUNEMENT

  • Li hem demanat, per enèsima vegada, l’informe de Price-Waterhouse. Perquè tenim dret, però també perquè és la millor manera de tallar en sec els rumors i les filtracions esbiaixades sobre el seu contingut.

  • Considerem que la manca d’informació és una vulneració flagrant de l’article 64 l’Estatut dels Treballadors, que atorga als treballadors i als seus representants accés a la informació sobre el seu futur laboral.

  • Li hem exigit que la direcció envie una nota de premsa per desmentir que l’informe de Price-Waterhouse planteja el comiat de mil treballadors.

  • Ens reservem el dret d’acudir a la Inspecció de Treball o a qualsevol altre organisme per defensar el dret a ser informats i a participar activament en la defensa dels drets dels treballadors.

  • Li hem enviat una carta al director general, secretari general, subdirectora de recursos humans i materials, directors de la televisió i de la ràdio per saber què està passant ací i demanar-los una entrevista. Veure escrit.

SI L'EMPRESA NO SAP RES, LA RESPONSABILITAT D'INFOMAR LA TÉ EL GOVERN VALENCIÀ

La Intersindical s'ha dirigit hui mateix a la Conselleria d’Hisenda i al President de la Generalitat per sol.licitar-los una entrevista que ens permeta obtindre informació i, paral.lelament, defensar els llocs de treballs dels treballadors d’esta casa. El govern valencià pot deslegitimar la direcció de RTVV a l'hora de pensar en el futur de l'empresa, però no pot deixar els treballadors al marge, ni obviar els drets dels seus representants.

Reiterem, una vegada més, que els treballadors no som els culpables de la dolenta i corrupta gestió econòmica d’esta empresa. Són els seus gestors els que l’han portat a l’abisme patrimonial, econòmic i d’imatge en què es troba.

Demanem als treballadors serenitat però també mobilització per defensar esta empresa i els nostres llocs de treball. Reiterem, una vegada més, que esta secció sindical està treballant i que continuarem informant-vos.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.