dijous, 14 de juliol del 2011

L'EMPRESA BENEFICIA ELS QUE MÉS COBREN I RETALLA UN 5% LINIAL ALS TREBALLADORS DE L'ENS

L'empresa ha decidit retallar el sou als treballadors de l'ens en un 5 per cent de forma lineal. És a dir, que descomptarà a tots este mateix percentatge independentment del seu grup salarial. Éste sistema és encara més regressiu que el que està aplicant-se ara a tots els treballadors i que oscil.la entre una retallada del 2 al 6 % segons categories professionals.

L'EMPRESA I LES SEUES EXCUSES

El passat mes de febrer la Comissió Paritària va aprovar els criteris per a retallar el 5% del sou a tots els treballadors de RTVV. Estos criteris es van aprovar amb els vots d'USO i UGT i amb l'oposició de la Intersindical en considerar, entre altres coses, que no s'havien respectat els criteris de proporcionalitat entre els diferents grups salarials i que es feia la retallada a partir d'unes taules salarials que no estaven aprovades.

Ara, la Conselleria d'Economia ha obligat l'empresa a retallar un altre 5% que únicament afectaria els treballadors de l'ens i que s'aplicaria sobre els salaris cobrats entre juny i desembre de l'any 2010.

Els criteris per a fer la nova retallada als treballadors de l'ens s'han debatut en la Comissió Paritària. USO i la Intersindical han mantingut la seua postura anterior -naturalment discrepant-, mentre que UGT s'ha negat a firmar els criteris que va firmar el passat mes de febrer. L'empresa, considerant que no hi havia un consens suficient, ha decidit unilateralment i sense votació aplicar una retallada lineal del 5% a tots els treballadors de l'ens.

LA POSTURA DE LA INTERSINDICAL

La postura de la Intersindical que ha fet constar en acta és la següent: “Davant la decisió de l'empresa d'aplicar amb efectes retroactius una retallada del 5% que afectaria els treballadors de l'ens en el període juny-desembre de l'any 2010, manifestem el següent davant la Comissió Paritària:

1-Considerem que és contrari al VIII Conveni i a l'Estatut dels Treballadors aplicar retribucions diferents a treballadors que pertanyen a una mateixa categoria laboral i que, sovint, fan un mateix treball i en les mateixes circumstàncies.

2- Que este sindicat no participarà en cap intent de dividir els treballadors de forma artificial i injustificada.

3- Independentment dels punts anteriors, considerem completament irregular aplicar cap tipus de retallada sobre unes taules salarials que no han sigut aprovades. En este cas, les del 2010.

4- Recordem que este sindicat es va oposar als criteris que va aprovar la Comissió Paritària per aplicar la retallada del 5% a tots els treballadors al llarg del 2011 i que va denunciar que ésta no s'aplicara de forma inversament proporcional a les categories laborals.

5- A efectes de l'establert en l'article 9-c del VIII Conveni Col.lectiu, manifestem la nostra intenció de recórrer en les instàncies que considerem oportunes la retallada que es pensa realitzar als treballadors de l'ens.

SEGÜENT CAPITOL: ENTRE EL XANTATGE I LA PATAQUETA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada