dijous, 28 de juliol del 2011

EL NOU C.ADMINISTRACIÓ DE RTVV S'ESTRENA IMPOSANT LA LLEI DEL SILENCI A L'OPOSICIÓ

Juan de Dios Navarro, del Partit Popular, és el nou president de Consell d'Administració de RTVV, que ja s'ha constituit. Acompanyen a Navarro per part del Partit Popular Miquel Domínguez, Manuel Martínez, Lucía Eugenia Esteban, Paz Ferrín i Sagrario Sánchez. Per part del PSPV-PSOE formen part del Consell Consuelo Català, que té la vicepresidència, José Luis Andrés Chavarrías i Amando Vilaplana. Compromís entra per primera vegada al Consell amb Rafael Xambó mentre que el representant d''Esquerra Unida és Guillermo Sampedro.

MALAMENT COMENCEM

La cosa ha començat malament perquè des de la presidència s'ha impedit als representants de l'oposició pronunciar-ser i formular les primeres propostes amb l'excusa que no estaven en l'ordre del dia. En eixir de la reunió, els representants de Compromís i Esquerra Unida han demanat una tornada als valors fundacionals de RTVV, el respecte a la Llei de Creació, el foment del valencià i el final de la manipulació informativa. El pròxim ple ha quedat fixat per al pròxim 29 d'agost, on tot fa pensar que es triarà el nou director general de l'empresa.



JA ESTÀ BÉ DE PEGAR CABOTADES

Des de la Intersindical demanem al Consell d'Administració que vaja més enllà de pegar cabotades a tot el que li diuen des del palau de la Generalitat com ha fet fins ara i que complisca amb les seues funcions: les de control de l'ens públic i les seues societats, de les despeses i el finançament de la nostra empresa i el de seguiment de la qualitat de la informació i la programació. Ja fa més d'un any, arran d'una denúncia de la Intersindical, el Síndic de Greuges va considerar una de les competències del Consell d'Administració el control de la informació.

El Consell d'Administració és una de les potes sobre les quals se sosté la supervisió del funcionament de RTVV, juntament amb la Comissió de Control a les Corts i els comités de redacció. És evident que, per diferents motius, cap d'elles no està complint les seues funcions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada