EL NOU C.ADMINISTRACIÓ DE RTVV S'ESTRENA IMPOSANT LA LLEI DEL SILENCI A L'OPOSICIÓ

dijous, 28 de juliol del 2011 · 0 comentaris

Juan de Dios Navarro, del Partit Popular, és el nou president de Consell d'Administració de RTVV, que ja s'ha constituit. Acompanyen a Navarro per part del Partit Popular Miquel Domínguez, Manuel Martínez, Lucía Eugenia Esteban, Paz Ferrín i Sagrario Sánchez. Per part del PSPV-PSOE formen part del Consell Consuelo Català, que té la vicepresidència, José Luis Andrés Chavarrías i Amando Vilaplana. Compromís entra per primera vegada al Consell amb Rafael Xambó mentre que el representant d''Esquerra Unida és Guillermo Sampedro.

MALAMENT COMENCEM

La cosa ha començat malament perquè des de la presidència s'ha impedit als representants de l'oposició pronunciar-ser i formular les primeres propostes amb l'excusa que no estaven en l'ordre del dia. En eixir de la reunió, els representants de Compromís i Esquerra Unida han demanat una tornada als valors fundacionals de RTVV, el respecte a la Llei de Creació, el foment del valencià i el final de la manipulació informativa. El pròxim ple ha quedat fixat per al pròxim 29 d'agost, on tot fa pensar que es triarà el nou director general de l'empresa.



JA ESTÀ BÉ DE PEGAR CABOTADES

Des de la Intersindical demanem al Consell d'Administració que vaja més enllà de pegar cabotades a tot el que li diuen des del palau de la Generalitat com ha fet fins ara i que complisca amb les seues funcions: les de control de l'ens públic i les seues societats, de les despeses i el finançament de la nostra empresa i el de seguiment de la qualitat de la informació i la programació. Ja fa més d'un any, arran d'una denúncia de la Intersindical, el Síndic de Greuges va considerar una de les competències del Consell d'Administració el control de la informació.

El Consell d'Administració és una de les potes sobre les quals se sosté la supervisió del funcionament de RTVV, juntament amb la Comissió de Control a les Corts i els comités de redacció. És evident que, per diferents motius, cap d'elles no està complint les seues funcions.

LLAGRIMES DE COCODRIL: ENTRE L'EMPRESA I USO OMPLIN UN POAL

dimarts, 19 de juliol del 2011 · 0 comentaris

La retallada salarial que l'empresa aplicarà a partir d'este mes als treballadors de l'Ens és una decisió escrita a 4 mans entre l'empresa i la USO. Per saber el que ha passat és suficient llegir l'acta de la reunió en la qual “es va decidir” minorar el 5% del salari de forma lineal i, per tant, al marge de les categories laborals. Un plantejament que, com ja hem dit, beneficia els que més cobren i fan caure el pes de la retallada sobre els salaris més baixos.


L'EMPRESA RECONEIX QUE PERJUDICA ELS QUE MENYS COBREN

L'empresa fa constar en acta que “les postures de cada part han quedat clares i davant la falta d'acord, l'empresa es veu obligada a aplicar la rebaixa només als treballadors de l'Ens Públic RTVV, de manera lineal, i repartida entre els salaris de juliol a desembre del 2011. Lamenta que amb este criteri ixen beneficiats els 64 treballadors de l'Ens inclosos en el grups del 1 al 8 i perjudicats els 160 treballadors dels grups 9 al 13, mentre que els 38 enquadrats en el grup 8 ni guanyen ni perden respecte a una ampliació proporcional com l'acordada pels sindicats de la Funció Pública i la Generalitat”

COM ES PRENEN ELS ACORDS?

El Conveni Col.lectiu en el seu article 10 diu que “Els acords s'adoptaran per majoria de cada una de les parts, i el vot de la part social serà ponderat en funció de la seua representació en el Comité d'Empresa, es recolliran en l'acta i se'n remetrà una còpia a cadascuna de les parts afectades”.

EL QUE ARA HA PLANTEJAT USO

Segons l'escrit que ha presentat USO hui, 4 dies després de la reunió de la Paritària, la seua postura és: “USOCV propone que el recorte salarial sea de manera inversamente proporcional al igual que el efectuado para 2011”.

USO, malgrat tindre majoria absoluta en la C. Paritària, no ha qüestionat en cap moment les paraules de l'empresa segons les quals s'aplicava la retallada de forma lineal davant "la falta d'acord". Tampoc ha volgut fer valdre la seua majoria. L'únic que ha fet és oposar-se a que la Intersindical fera constar en acta que en la reunió de la Paritària no s'havia produït cap votació per tal de no quedar en evidència.

EL CINISME COM UNA DE LES BELLES ARTS

L'empresa reconeix que aplicarà una mesura injusta i lesiva per als que menys cobren. I caldria afegir que contrària a la llei, ja que està diu clarament que la reducció salarial estarà “ordenada entorn de criteris de progressivitat”.

La USO diu amb la boca xicoteta que està en contra del que farà l'empresa, però alhora ho comparteix en la mesura que no fa valdre la seua majoria.

I ahí teniu a l'empresa i el seu sindicat omplit un poal amb llàgrimes de cocodril per una decisió que ells, i només que ells, han pres sabent que perjudica als que menys cobren.

El perquè d'este disbarat ja l'hem explicat i és resumeix en que USO continua ofrenant noves glòries a l'empresa i passant dels treballadors als quals diu representar.

La Intersindical, com ja ha anunciat, pensa recórrer la retallada, però també anem a informar a la Conselleria d'Economia de la forma en la qual s'han fet les coses.

SANZ CANVIA D'ESTRATÈGIA I NO RATIFICA LES DECLARACIONS QUE VA FER DAVANT EL JUTGE

dilluns, 18 de juliol del 2011 · 0 comentaris

El magistrat del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Paterna ha comunicat hui formalment a Vicente Sanz que seurà al banc dels acusats de l’Audiència de València per respondre dels delictes d’abusos sexuals pels quals està processat.


Sanz, que s’ha personat al jutjat acompanyat dels seus advocats, s’ha negat a declarar però sí ha dit que no es ratifica en les primeres declaracions que fa ver davant el jutge. Això significa que sembla iniciar un canvi d’estratègia que concretarà en el transcurs del judici.

L’exsecretari general de RTVV ha avalat amb uns terrenys agraris la fiança de 30.000 euros que li demanava el jutge en l’acte de processament.

Vicente Sanz ha sigut rebut per un núvol de fotògrafs, càmeres de televisió i redactors de dintints mitjans de comunicació tant valencians com de la resta de l’Estat. Ni a l’entrada ni a l’eixida de la compareixença, que ha durant una mitja hora, Sanz ha volgut fer declaracions a la premsa.

El processament comporta la pràctica finalització de la fase d’instrucció a falta d’alguns recursos pendents. Tot seguit, el cas passarà a l’Audiència de València, on el juí podria celebrar-se probablement a primers de l’any 2012.

ENTRE EL XANTATGE I LA PATAQUETA

divendres, 15 de juliol del 2011 · 0 comentaris

Ahir vam contar el que va passar a la C.Paritària en la “negociació” de la retallada del 5% del salari als treballadors de l'ens. Hui, vos contem per què va passar el que va passar. Com veureu de seguida, estem davant d'una història amb una bona dosi d'indecència i farcida de maniobres tèrboles. La marca de la casa.


L'EMPRESA TENIA 20.500 RAONS PER FER EL QUE HA FET

Una retallada es pot fer de dos maneres: de forma lineal, és a dir, aplicant el mateix percentatge a tots independentment de la seua categoria laboral, o de forma proporcional, és a dir, aplicant percentatges diferents segons categories laborals. L'empresa volia des d'un principi que la retallada s'aplicara de forma lineal. El motiu és ben simple: si s'aplica el 5% lineal l'empresa arreplega uns 218.600 euros i si aplica els mateixos percentatges aprovats a febrer, uns 198.500 euros. I és que l'ens no disposa pràcticament de classe mitja, els grups salarials intermedis, sobre els quals descarregar la tisora. Per tant, si la direcció de l'empresa aplica el 5% lineal recapta uns 20.500 euros més en un col.lectiu de només 262 treballadors.

LA PATAQUETA

Com hem dit, amb els nous criteris l'empresa arreplegarà uns 20.500 euros més que amb el sistema anterior. La pregunta es: qui els pagarà? La resposta és ben clara: els treballadors que menys cobren, és a dir, els dels grups VIII, IX, X, XI i XII. La part indecent d'este repartiment és que els grups que més cobren amb el nou sistema pagaran uns 250 euros menys que en el sistema proporcional.

Nosaltres, naturalment, estem a favor del sistema proporcional i en contra del lineal però això no vol dir que estem a favor de la falsa proporcionalitat que van firmar en el seu moment USO i UGT.

Per acabar este apartat només cal afegir que tots els representants de l'empresa en la C.Paritària són, curiosament, dels grups que més es beneficien del repartiment lineal. La pataqueta.

QUE PINTA USO EN ESTE DESPROPÒSIT?

En la C.Paritària va passar una cosa ben estranya: l'empresa va dir que aplicaria una retallada del 5% lineal argumentant que no hi havia prou suport per aplicar els mateixos criteris que fins ara. Com sabia que no hi havia prou suport si no es va arribar a votar res? Per què USO no va demanar que es votara sabent que té majoria absoluta? La resposta és que, una vegada més, USO i l'empresa tocaven la mateixa melodia.

Deixem-ho clar també: Si USO haguera volgut s'hauria votat i amb els seus vots hauria pogut treure endavant els mateixos criteris que va aprovar a febrer. Ella, i únicament ella, és la responsable de la indecència que s'ha comés.

LA MALVADA INTERSINDICAL

La maniobra de l'empresa i USO es completava en responsabilitzar la Intersindical del nou sistema de retallada. La pura realitat és que nosaltres en la paritària només tenim dos vots mentre que USO en té 9. En estes circumstàncies tirar-nos les culpes a nosaltres si no ens aveníem a firmar era un xantatge destinat al fracàs.

Tampoc està malament que recordem que la Intersindical ha anunciat que recorrerà la retallada i és poc seriós demanar-nos que aprovem un acord que a continuació anem a portar als tribunals. Als tribunals i a la Conselleria d'Economia, perquè se n'han passat tres pobles.


L'EMPRESA BENEFICIA ELS QUE MÉS COBREN I RETALLA UN 5% LINIAL ALS TREBALLADORS DE L'ENS

dijous, 14 de juliol del 2011 · 0 comentaris

L'empresa ha decidit retallar el sou als treballadors de l'ens en un 5 per cent de forma lineal. És a dir, que descomptarà a tots este mateix percentatge independentment del seu grup salarial. Éste sistema és encara més regressiu que el que està aplicant-se ara a tots els treballadors i que oscil.la entre una retallada del 2 al 6 % segons categories professionals.

L'EMPRESA I LES SEUES EXCUSES

El passat mes de febrer la Comissió Paritària va aprovar els criteris per a retallar el 5% del sou a tots els treballadors de RTVV. Estos criteris es van aprovar amb els vots d'USO i UGT i amb l'oposició de la Intersindical en considerar, entre altres coses, que no s'havien respectat els criteris de proporcionalitat entre els diferents grups salarials i que es feia la retallada a partir d'unes taules salarials que no estaven aprovades.

Ara, la Conselleria d'Economia ha obligat l'empresa a retallar un altre 5% que únicament afectaria els treballadors de l'ens i que s'aplicaria sobre els salaris cobrats entre juny i desembre de l'any 2010.

Els criteris per a fer la nova retallada als treballadors de l'ens s'han debatut en la Comissió Paritària. USO i la Intersindical han mantingut la seua postura anterior -naturalment discrepant-, mentre que UGT s'ha negat a firmar els criteris que va firmar el passat mes de febrer. L'empresa, considerant que no hi havia un consens suficient, ha decidit unilateralment i sense votació aplicar una retallada lineal del 5% a tots els treballadors de l'ens.

LA POSTURA DE LA INTERSINDICAL

La postura de la Intersindical que ha fet constar en acta és la següent: “Davant la decisió de l'empresa d'aplicar amb efectes retroactius una retallada del 5% que afectaria els treballadors de l'ens en el període juny-desembre de l'any 2010, manifestem el següent davant la Comissió Paritària:

1-Considerem que és contrari al VIII Conveni i a l'Estatut dels Treballadors aplicar retribucions diferents a treballadors que pertanyen a una mateixa categoria laboral i que, sovint, fan un mateix treball i en les mateixes circumstàncies.

2- Que este sindicat no participarà en cap intent de dividir els treballadors de forma artificial i injustificada.

3- Independentment dels punts anteriors, considerem completament irregular aplicar cap tipus de retallada sobre unes taules salarials que no han sigut aprovades. En este cas, les del 2010.

4- Recordem que este sindicat es va oposar als criteris que va aprovar la Comissió Paritària per aplicar la retallada del 5% a tots els treballadors al llarg del 2011 i que va denunciar que ésta no s'aplicara de forma inversament proporcional a les categories laborals.

5- A efectes de l'establert en l'article 9-c del VIII Conveni Col.lectiu, manifestem la nostra intenció de recórrer en les instàncies que considerem oportunes la retallada que es pensa realitzar als treballadors de l'ens.

SEGÜENT CAPITOL: ENTRE EL XANTATGE I LA PATAQUETA.

DICTAT ACTE DE PROCESSAMENT CONTRA VICENTE SANZ. EL JUTGE L’IMPOSA UNA FIANÇA DE 30.000 EUROS I AVANÇA QUE POT SER CONDEMANT A 10 ANYS DE PRESÓ

dimecres, 6 de juliol del 2011 · 0 comentaris

El jutge afirma en l’acte de processament que les declaracions de les víctimes i dels testimonis no donen lloc a cap dubte sobre la comissió d’un pressumpte delicte d’abusos sexuals i avança que pot ser condemnat fins a 10 anys de presó. També l’imposa una fiança de 30.000 euros per assegurar les seues reponsabilitats pecuniàries.En l’escrit es fa constar que Sanz es va valdre del seu càrrec per cometre els actes delictius i que el que va començar com un assetjament en l’àmbit laboral es va trasnformar en un abús sexual.

EXIGIR RESPONSABILITATS PENALS I LABORALS

La Intersindical Valenciana en RTVV, que es troba personada com a acusació popular en el cas Sanz, valora positivament el final de la instrucció judicial i l’acte de processament dictat contra l’exsecretari general de l’empresa. Considerem que, en el transcurs dels setze mesos d’instrucció, ha quedat clar i palés que hi ha indicis racionals de comportament delictiu en l’actuació de Sanz i esta secció sindical continuarà fins al final exigint responsabilitats penals i laborals a l’exdirectiu d’esta empresa i a totes les persones que, per acció o per omissió, van permetre els fets denunciats.

EL PODER D’UNS I LA PASSIVITAT D’ALTRES

L’acte de processament evidencia que Sanz es va prevaldre del seu càrrec i del poder de què disposava en l’empresa per abusar sexualment de tres treballadores a les quals va assetjar i presionar superant tots els límits ètics i morals. Esta situació va ser possible gràcies al poder absolut de què disposava Sanz en l’empresa i a la passivitat de les successives direccions generals de RTVV, que no li feren front.

Lamentem de nou estos fets denigrants per a la dignitat de les tres dones, a les quals la Intersindical ha acompanyat i acompanyarà en este llarg procés judicial i personal. Volem denunciar, una vegada més, que el director general de RTVV, José López Jaraba, i l’exdirectora de TVV, Lola Johnson, coneixien els fets amb anterioritat a la seua publicació en premsa i, inclús, van vore el vídeo que figura en el procediment i, tot i això, no van actuar en temps i forma per frenar esta situació. D’aleshores ençà, el director general no ha depurat les responsabilitats laborals pertinents en l’empresa i ha actuat de forma tèbia i incomprensible amb Vicente Sanz mentre que ha sigut incapaç de tindre un gest d’humanitat amb les tres treballadores.

LUÍS REDONDO: UN HOME DE VICENTE SANZ EN LA DIRECCIÓ DE CANAL 9

divendres, 1 de juliol del 2011 · 0 comentaris

La Intersindical Valenciana en RTVV lamenta el nomenament de Luis Redondo com a nou director de TVV. Considerem que Redondo no és la persona adequada per a dirigir la televisió pública perquè és la prova més palpable del poder que encara manté Vicente Sanz, l’exsecretari general en l’ens, imputat per delictes contra la llibertat sexual de tres treballadores.


La Intersindical creu que TVV necessita gestors honrats, austers i amb les idees clares. Fins ara,
Redondo s’ha caracteritzat per racanejar dietes als treballadors mentre s’embarcava en viatges a l’estranger pagats amb diners de l’empresa. Els mitjans de comunicació han contat el seu viatge al Brasil amb l’excusa del Premi de Fòrmula 1 o el que va realitzar al Pol Nord per fer un programa especial.

Redondo ha passat, només en quatre anys, de ser cap de producció d’Alacant a director de TVV previ pas per la secció sindical USO, en la qual figurava com a número 3 en les passades eleccions sindicals.

La secció sindical USO, el joguet de Vicente Sanz, s'ha convertit en una pedrera de directius i també en el màxim defensor de l'exsecretari general. En el cas de Redondo, les relacions superaven el vessant professional i mantenia una estreta relació personal i pràcticament familiar amb Sanz, de la qual els dos feien ostentació davant els treballadors de l’empresa.

La Intersindical considera un error que totes les solucions a la gestió de RTVV passen per col.locar persones afins a Pedro García o Vicente Sanz que, si per alguna cosa s’han caracteritzat, és per la nefasta herència que han deixat.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.