L'EMPRESA VOL JUGAR A LA GALLINETA CEGA

dimecres, 16 de febrer del 2011 ·

L'empresa ha convocat hui la Comissió Paritària per tal de “negociar” la retallada del cinc per cent de la massa salarial establerta en els Pressupostos de la Generalitat, però per fer-ho més emocionant ens ha plantejat fer-ho a cegues.
El joc que planteja l'empresa no pot ser més surrealista: Vol que els sindicats negociem les taules salarials del 2011 sense haver aprovat les del 2010 i, a més, ens demana que retallem un cinc per cent la massa salarial sense dir-nos quina és la quantitat que forma la massa salarial. Quina broma és eixa?



COMENCEM EN EL 2010

Les taules salarials no estan aprovades perquè cap dels sindicats amb representació en la Comissió Paritària les va acceptar. Un dels motius era que retallava el plus conveni fins reduir-lo arbitrariament a la quantitat que cobràvem en el 2007. En base a això, l'empresa ens va descomptar de la nòmina entre 48 i 119 euros segons categoria laboral.
Posteriorment, les coses han empitjorat ja que l'empresa, a més de la retallada que acabem d'apuntar, s'ha negat a pagar la clàusula de revisió salarial que tenim en el conveni i que garanteix als treballadors el manteniment del poder adquisitiu. La no aplicació d'esta clàusula ens ha fet perdre durant el 2010 entre 560 i 1385 euros. Això equival a més del 2'7 per cent de tot el salari. Veure per categories laborals.


ARA, CONTINUEM EN EL 2011

L'empresa vol arribar a un acord amb els sindicats sobre la retallada del cinc per cent de la massa salarial per matar dos pardals d'un tir: d'una banda, fer-nos corresponsables de la malifeta i d'altra aconseguir per la porta falsa l'aprovació de les taules salarials del 2010 que vam rebutjar. Amb un agreujant: que les taules salarials que planteja per al 2011 empitjoren les del 2010.


UN DILEMA PER EMBOLICAR-NOS

L'empresa s'ha fet la sorda quan li hem plantejat la impossibilitat de consensuar res sense aprovar prèviament les taules salarials del 2010 i concretar la massa salarial i ha posat damunt de la taula dos propostes. Una d'elles consisteix en descomptar un cinc per cent de la nòmina a tot el món de forma linial. L'altra, aplicar els mateixos criteris que en l'Administració on la retallada s'ha fet de forma inversament proporcional a les categories laborals.
La segona, teòricament, és més justa, però els criteris aplicats en l'Administració tenen uns efectes perversos a l'hora d'aplicar-los a RTVV. Com, per exemple, que tinguen un percentatge menor del descompte els treballadors dels grups I,II,III i IV que els dels grups V, VI i VII. Veure la retallada del 5% per categories laborals.
La reunió de la Comissió Paritària continua demà, però davant el dilema de triar entre el mal i el pitjor, la Intersindical vos avança que anem a optar pels tribunals.


JARABA I PREFACI NO SÓN DE FIAR

És molt difícil negociar quan una de les parts enganya sistemàticament. En la reunió que vam mantindre tots els sindicats per separat amb el Director i el Secretari General ens van anunciar que ens pagarien els diners que ens corresponien en concepte de clàusula de revisió salarial en la nòmina del mes de març. Això si: ens van advertir que no tindria caràcter consolidable. Dos setmanes després ens han fet saber que no van a pagar-nos ni un euro.
Jaraba i Prefaci, en la mateixa reunió, també ens van assegurar que no es faria cap ERO a RTVV. Per què anem a creure'ns que no hi haurà ERO quan ens han enganyat en dir-nos que anaven a pagar-nos la clàusula de revisió salarial?
En la foto, la màquina de la veritat després de passar per ella Jaraba i Prefaci.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.