L'EMPRESA ACONSEGUEIX LES DOS ORELLES I EL RABO

divendres, 18 de febrer del 2011 ·

L'empresa ha aconseguit, per la porta de darrere, que USO i UGT li accepten les taules salarials que vol aplicar per a l'any 2011 i també que li aproven una retallada salarial del cinc per cent en la qual els grups V,VI i VII ixen més perjudicats que els quatre primers grups que són els que més cobren. L'aprovació de les taules salarials del 2011, tot i que de manera indirecta, implica que l'empresa pot donar per consolidades les taules del 2010 a pesar de no estar aprovades i, per tant, considerar que s'ha renunciat a l'aplicació de la clàusula de revisió salarial. I també pot considerar que es dóna per bona la congelació del plus conveni al preu que es pagava l'any 2007. Com s'ha desenrotllat esta farsa per arribar a esta situació?


PER COMENÇAR, UN BON ESCENARI

L'aplicació de la retallada del cinc per cent de la massa salarial es coneixia des de fa dos mesos. De fet, havia d'haver-se aplicat en la nòmina de gener. L'empresa però, no ha convocat cap reunió de la Comissió Paritària per tractar este tema fins el dia 16 de febrer, quan la nòmina estava a punt de tancar-se. L'objectiu d'ajornar la reunió era evident: impedir una negociació seriosa i forçar els sindicats a prendre decisions ràpides.


PRESENTACIÓ DE LA FALLA

Com hem dit, la primera reunió es va fer el dia 16. L'empresa hi va presentar dos propostes per tal que en triarem una. La primera consistia en aplicar a tots els treballadors una retallada del 5%. La segona proposava aplicar les reduccions amb els criteris utilitzats en la major part de l'Administració i que retallen un percentatge major a aquells que més guanyen. La Intersindical, USO i UGT vam coincidir a assenyalar que preferíem la segona proposta però que no podíem acceptar-la tal i com ens l'havia presentada l'empresa. El motiu era que l'aplicació automàtica provocava efectes perversos, com ara que es retallara més percentatge als grups d'en mig que als de dalt. Per exemple: al grup I se li llevava un 5'49% i al grup VII un 6'23%. O al grup II un 5'74% i al grup VI un 6'19%. O al grup III un 5'84 i al V un 6'13. Empresa i sindicats quedarem per al dia següent, dia 17de febrer, per perfilar la proposta.

L'ELECCIÓ, RESULTA QUE ERA UN XANTATGE

De la primera reunió tots vam eixir pensant que hi havia dos propostes i sabent quina era la preferible que, no obstant, calia millorar. L'empresa ens va treure molt prompte de l'error: hi havia dos propostes, però si no acceptàvem la segona tal i com l'havia presentada, ella aplicaria la primera. És a dir, la més perjudicial per a les categories inferiors que era restar linealment un cinc per cent a tots els treballadors, independentment de la seua categoria laboral.

Des de la Intersindical deixàrem clar que estàvem disposats a debatre qualsevol criteri que garantira que la retallada en euros i en percentatge, afectaria més als grups superiors. També vam advertir que estàvem disposats a parlar de criteris, però que no firmaríem cap taula salarial fins no tancar la del 2010 amb el cobrament dels corresponents endarreriments. USO i UGT ens van dir que les taules salarials no tenien res a veure amb el que s'estava discutint, que allí només es parlava de criteris i que, evidentment, ells tampoc estaven disposats a signar les taules.

L'EMPRESA, O L'ART DE LA CACERA AMB PARANY

I entre floritura i floritura verbal, l'empresa va tancant el cercle per etapes: primer ens diu que si arribem a un acord cal posar-lo en un document i firmar-lo. Després, quan ja estem saturats de floritures per totes parts, l'empresa ens diu que els criteris, a més de plasmar-los en un acord firmat, cal acompanyar-los amb unes taules salarials. Escàndol en la sala. Un recés. Un altre recés. Nosaltres ens neguem a vincular els criteris sobre la retallada, amb les taules salarials de l'empresa. USO i UGT centren la seua postura en la defensa del “mal menor” i la conveniència de firmar la proposta per tal d'evitar que s'aplique el cinc per cent de la retallada de forma linial a tot el món. Nosaltres també volem i defensem que la retallada es realitze de forma inversament proporcional al que guanya cadascú, però no al preu que l'empresa vol cobrar-se que és el d'entrar per la porta falsa les taules salarials.

Finalment, l'empresa, USO i UGT firmen conjuntament un document on es defineixen els criteris de la retallada i referint-se a estos textualment es diu: “que es traslladen a les taules salarials aportades per l'empresa en la reunió del 16 de febrer passat i que s'adjunten a aquesta acta com annex IV”.

ALGÚ SAP QUÈ ES FER UN PÀ COM UNA HÒSTIA?

Doncs, fer un pà com una hòstia és acceptar una proposta millorable sense millorar-la el més mínim. O acceptar les taules salarials del 2011 imposades per l'empresa, que és tant com donar per bones les del 2010 a pesar de no estar firmades. O renunciar a la clàusula de revisió salarial a canvi de res. O donar per bo que el plus conveni quede congelat en el valor que tenia en el 2007.

El perill és que l'acord que ha pres la Comissió Paritària i que la Intersindical s'ha negat a firmar, pot entrebancar els recursos judicials que puguem presentar contra els incompliments i les arbitrarietats de l'empresa en la mesura que esta considere que han sigut avalats per la Paritària.

En qualsevol cas, nosaltres continuarem lluitant per millorar el conjunt de les retribucions salarials, començant per les taules salarials del 2010, on l'empresa ha incomplit sistemàticament el Conveni Col.lectiu.

EN FEBRER, RACIÓ DOBLE

Com a gener no es va aplicar la retallada del cinc per cent, la nòmina de febrer arreplegarà la dels dos mesos. Veure la nòmina del mes de febrer per grups salarials. En la primera columna esta la retallada als treballadors que cobren paga extraordinària i en la segona els que la tenen proratejada. En acabar l'any tots hauran patit la mateixa retallada.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.