ESTABILITAT: DE MOMENT, UN PAS ENRERE

dimarts, 1 de juny de 2010 ·

La Intersindical s'ha reunit amb el nou secretari general de RTVV, Juan Prefaci, qui ahir va ser ratificat formalment pel Director General per a substituir Vicente Sanz. I no ens agrada el que ens ha dit perquè implica un pas enrere en l'estabilitat i la tornada del que ha sigut el malson de tots els estius.

TORNA EL MALSON DELS ESTIUS

L'any passat, l'empresa es va comprometre a mantindre tots els llocs de treball durant l'estiu. I ho va complir. Nosaltres pensàvem que ens trobàvem davant un avanç que anava a consolidar-se. Malauradament, el Secretari General ens ha dit que, per motius pressupostaris, enguany molts companys se n'aniran al carrer. Concretament ha dit que els treballadors que no siguen indefinits i que tenen un contracte de obra que finalitza, veuran extingit el seu contracte.
Prefaci ens ha informat que l'empresa procurarà comunicar a cada treballador si compta amb ell a partir de setembre. Per la nostra part, li hem advertit que els treballadors poden optar per acudir a la via dels tribunals per fer valdre els seus drets. Ell ha manifestat que ho compren però que, a partir d'ara, RTVV no podrà mantindre els mateixos treballadors en hivern que en estiu.

INDEFINITS EN UN PARELL DE SETMANES

El Secretari General assegura que, en un parell de setmanes, l'empresa abordarà una conversió “massiva” de treballadors temporals en indefinits, que comunicarà als sindicats en la Comissió Paritària. Segons ell, la mesura podria beneficiar entre 175/200 treballadors. A més, ha assegurat que no serà una llista tancada i que l'empresa està disposada a estudiar tots els casos que els sindicats consideren que compleixen els requisits i que no estiguen en la llista inicial.
L'anunci caldria qualificar-lo de positiu si no fóra perquè fa dos anys que estem escoltant la mateixa música i els treballadors, a pesar de tindre la llei del seu costat, no es mengen un torrat.

SENSE DATA PER A COBRAR ELS ENDARRERIMENTS

En esta qüestió, no hi ha ni promeses. Prefaci diu que continua negociant amb la Conselleria d'Economia, però no s'ha atrevit a posar cap data per al cobrament dels endarreriments. Segons ell, el problema no és el 0'5 per cent de la massa salarial que arrosseguem des del 2008, sinó el concepte de “plus conveni”, sobre el qual la Conselleria té diferències respecte a l'aplicació que es fa en la casa. D'altra banda, el Secretari General ens ha manifestat el seu convenciment que la retallada del 5 per cent que es farà als funcionaris, no afectarà els treballadors de RTVV.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.