DEPARTAMENT D'UNITATS MÒBILS: LA INSPECCIÓ DE TREBALL DONA LA RAÓ A LA INTERSINDICAL

dilluns, 1 de març del 2010 ·


-NO ES PODEN FER MÉS DE 9 HORES ORDINÀRIES AL DIA DURANT EL CÒMPUT QUINZENAL


-L'EMPRESA HA DE RESPECTAR EL DESCANS ENTRE JORNADA I JORNADA.


LA EMPRESA NO HA RESPECTAT L'ESTATUT DELS TREBALLADORS

La Intersindical va presentar la denúncia en la Inspecció de Treball per tallar els abusos que estava fent el Departament d'Unitats Mòbils en matèria d'horaris. Alguna de les irregularitats ja s'han corregit, com ara la referida al descans mínim de 12 hores entre jornada i jornada. Entre altres coses perquè el nostre sindicat, a més de presentar la denúncia, va responsabilitzar directament i per escrit el Director General i els caps de secció del departament de qualsevol accident laboral aparellat a la vulneració del descans obligatori entre jornades o l'intersetmanal, la sobrecàrrega d'hores de treball o l'incompliment de la normativa sobre transport de carretera.

EL MUSEU DELS HORRORS

TVV va batre tots els rècors de despropòsits en matèria horària durant el primer quadrimestre de l'any 2009. La coincidència de les festes de la Magdalena, Falles, Pasqua i els moros i cristians d'Alcoi propiciaren vulneracions gravíssimes del descans intersetmanal i del descans entre jornades. Els treballadors de les unitats mòbils, conductors inclosos, van fer jornades maratonianes que només tenien tres o quatre hores de descans diari. Esta manca de descans es va prolongar en els temps durant diverses setmanes produint l'esgotament dels treballadors. Entre les irregularitats que vam denunciar davant la Inspecció de Treball es trobaven exemples com el d'un treballador d'unitats mòbils que havia fet 21 dies consecutius sense descansar cap dia.

EL CÒMPUT QUINZENAL COM EXCUSA

Durant diversos esdeveniments com Nadal, Magdalena, Falles, Sant Joan i altres, la jornada de treball per al personal adscrit als operatius implicats és de còmput quinzenal i es consideren hores extraordinàries aquelles que superen les 80 hores. Però una cosa és haver de treballar més temps per generar un hora extraordinària i una altra ben diferent és que l'empresa intente portar l'abús fins l'extrem de considerar que un treballador pot arribar a fer 12 hores en un dia sense generar-ne cap d'extraordinària.

PROHIBIT FER MÉS DE 9 HORES ORDINÀRIES AL DIA

La resolució que ha fet la Inspecció de Treball com a fruit de la denúncia presentada per la Intersindical, requereix l'empresa perquè complisca l'article 34-3 de l'Estatut dels Treballadors “en tota la seua extensió”. Això inclou la prohibició de fer més de 9 hores ordinàries de treball efectiu al dia llevat de les excepcions establertes en el conveni. En el cas de RTVV l'única excepció que hi ha són els horaris intensius de cap de setmana. Cap altre treballador, per molt de còmput quinzenal que se li aplique, pot fer més de 9 hores ordinàries al dia.

SI NO ES DELIMITA LA QUINZENA NO HI HA CÒMPUT QUINZENAL

L'empresa no és conforma amb furtar hores extraordinàries als treballadors, també ha volgut adaptar un còmput especial i diferenciat per a cada treballador segons els seus interessos. Per a aconseguir-ho ha posat en marxa còmputs quinzenals sense dir quan començaven i quan acabaven. Nosaltres ja hem advertit que si no es comunica el principi i el final del còmput no es pot fer el còmput. Ara mateix no sabem quan comença el còmput de Falles o Magdalena.

EXIGIR ELS DRETS, ATURAR ELS ABUSOS

Per tal d’acabar amb l’arbitrarietat amb la qual actua l’empresa cal que els treballadors passen totes les hores extraordinàries i plussos meritats durant les Falles i la Magdalena sense tindre en compte el còmput quinzenal. Qui ha d’adaptar les hores treballades a l’esmentat còmput ha de ser el cap de secció. D’esta manera quedarà constància del treball que hem fet i del que ens han reconegut de cara a possibles reclamacions. El que no té sentit és que sigam nosaltres els que donem com a bons els càlculs que fa l’empresa i renunciem a qüestionar-los. Cal guardar una còpia de les hores que es passen i de les firmades pel cap de secció. També vos aconsellem evitar pactes ja que esta figura no apareix en el Conveni i únicament s’utilitza per retallar retribucions.
Per a saber com calcular el còmput quinzenal fes un clic ací.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.