ESTE MES TAMPOC COBRAREM EL QUE ENS DEUEN

dimarts, 30 de març de 2010 · 0 comentaris


SI HI HA DINERS PER PAGAR ALS AMICS I FER FAVORS, HAN D'HAVER-NE PER PAGAR ALS TREBALLADORSLa Intersindical ha demanat al Conseller d'Economia, Gerardo Camps, que intervinga per tal que, de forma immediata, es complisquen els compromisos econòmics assolits entre els treballadors i l'empresa i que la seua conselleria va avalar amb la publicació del VIII Conveni Col.lectiu.

Als treballadors ens deuen el 0'5 per cent de la massa salarial del 2008 i el 2009, els increments del plus conveni i l'augment del 0'3 per cent del salari d'enguany aprovat en els Pressupostos de la Generalitat. Per si això fora poc, l'empresa, per primera vegada, ha deixat de pagar les dietes.

La primera obligació de tota empresa és pagar puntualment i correctament els seus empleats. En el nostre cas, la situació és més sagnant en la mesura que ens discrimina respecte la resta de treballadors de les empreses públiques de la Generalitat que tenen les seues nòmines normalitzades. I així li ho hem fet saber al Conseller d'Economia.

Els treballadors de RTVV no anem a admetre que s'intente justificar el no pagament dels endarreriments amb la falta de recursos pressupostaris. Entre altres coses perquè el darrer informe de la Sindicatura de Comptes assegura que l'empresa té provisions per fer front als pagaments derivats de l'entrada en vigor del VIII Conveni Col.lectiu. En qualsevol cas, resulta insultant que hi haja diners de sobra per pagar a tots els comissionistes que s'han folrat a costa de RTVV i no per a aquells que no tenim altres ingressos que els que ens proporciona el nostre treball.

LA MINISTRA BIBIANA AíDO OFEREIX AJUDA A LES VÍCTIMES D'ASSETJAMENT SEXUAL DE RTVV DESPRéS DE REUNIR-SE AMB LA INTERSINDICAL

divendres, 26 de març de 2010 · 0 comentaris


La secció sindical de la Intersindical Valenciana en RTVV s'ha reunit esta vesprada amb la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, per parlar de la denúncia que tres treballadores de l'empresa han interposat contra Vicente Sanz per assetjament sexual. La reunió s'ha celebrat per espai d'hora i mitja aprofitant que Aído es troba a València en la cimera informal de ministres d'Igualtat de la Unió Europea.

Aído, que estava acompanyada de la secretària general de Polítiques d'Igualtat, Isabel Martínez; de la seua cap de gabinet, Ana González; i de la senadora i regidora de l'Ajuntament de València, Carmen Alborch, s'ha mostrat molt interessada pel cas ocorregut en la nostra empresa, que ja coneixia, i ens ha preguntat per la situació general de RTVV en matèria laboral i en polítiques d'igualtat.

La ministra d'Igualtat ha oferit l'assessorament del Ministeri a les tres companyes afectades per este cas d'assetjament sexual i també el suport necessari perquè RTVV puga tindre un Pla d'Igualtat i un protocol contra l'assetjament sexual, al que està obligada per llei.

La secció sindical STAS-Intersindical Valenciana va enviar, a principis d'esta setmana, un informe dels fets ocorreguts en la nostra empresa tant a la Ministra d'Igualtat com a la directora d'Igualtat de la Comissió Europea, Belinda Pycke. Arran d'este informe, el Ministeri d'Igualtat va concertar esta entrevista.

L'EMPRESA ACCEPTA NEGOCIAR UN PROTOCOL URGENT CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL

dimecres, 24 de març de 2010 · 0 comentaris

El protocol es vol posar en marxa el més aviat possible i sense esperar l'aprovació del Pla d'Igualtat. L'empresa també ha acceptat que el protocol es negocie en el Comité de Salut i Seguretat Laboral on estan representats tots els sindicats.

Esta proposta arreplega els plantejaments de la Intersindical Valenciana que, des del moment que va esclatar l'escàndol provocat per Vicente Sanz, ha demanat una eina d’actuació immediata i amb el màxim consens possible.

PER FI, L'EMPRESA MOU FITXA

En el transcurs de la Comissió d'Igualtat, que s'ha celebrat este dimecres, l'empresa ha presentat per primera vegada un esborrany de protocol d'actuació davant l'assetjament sexual i ha afirmat la seua voluntat de negociar amb tots els sindicats sobre esta qüestió. La posició de l'empresa comporta un gir respecte al que havia passat fins ara. Passat més d'un mes des que el diari "El País" publicara el contingut de la denúncia presentada per tres treballadores contra Vicente Sanz, la direcció de l'empresa no havia contestat cap petició en este sentit, ni presentat cap proposta.
Només la USO ha mostrat el seu rebuig a portar la creació del protocol al Comité de Salut i Seguretat Laboral en considerar que CCOO i CGT no haurien de participar per no haver firmat el conveni. La negociació es farà dimecres que ve.

LES PROPOSTES DE LA INTERSINDICAL

Vos recordem que la Intersindical va presentar a finals del mes passat la seua proposta de protocol contra l'assetjament sexual, un protocol que va enviar al Consell d'Administració, la Direcció General i tots els sindicats de RTVV. Igualment, la nostra secció sindical ha presentat un esborrany del primer Pla d'igualtat de RTVV.

SR. JARABA: SI HO SABIA, VAJA-SE’N I SI NO HO SABIA ACTUE CONTRA SANZ I ELS QUE L’ENCOBRIREN.

dilluns, 22 de març de 2010 · 0 comentaris

SR. JARABA: S’HA QUEDAT SENSE EXCUSES.

La secció sindical STAS-Intersindical Valenciana en RTVV demana la dimissió del director general, José López Jaraba, si es demostra que coneixia els casos d’assetjament sexual que patien tres treballadores de la casa i no va actuar per a parar-los.
Jaraba va dir a les Corts que va conéixer el cas d’assetjament sexual el passat mes de febrer i que no prenia més mesures contra Vicente Sanz perquè les tres querellants encara no s’havien ratificat en la denúncia. Unes setmanes després, les tres treballadores han confirmat la seua denúncia davant la magistrada i, a més, Sanz es troba imputat i amb mesures cautelars. En canvi, el director general no ha obert expedient disciplinari, ni ha cessat definitivament Sanz i, a més, podria no haver actuat tot i conéixer els fets des del passat mes d’octubre. Esta passivitat del director general resulta injustificable i, si es confirma, hauria de presentar la seua dimissió.

NETEJA GENERAL I CLARIFICACIÓ SINDICAL

De la mateixa manera, esta secció sindical demana una neteja general de càrrecs directius en RTVV si d’alguna manera, per acció o per omissió, amb el seu silenci o la seua complicitat, han contribuit a estrènyer el cercle de la persecució sobre les treballadores o els han tancat la porta quan intentaren denunciar els fets.
Esta secció sindical també es pregunta quina és la relació de la direcció de l’empresa amb la secció sindical USO en RTVV, amb la seua creació o sosteniment i recorda que este tipus de comportaments està expressament prohibit per la Llei Orgànica de Llibertat Sindical.

DESFETA ECONÒMICA, DESCRÈDIT SOCIAL I VERGONYA COL.LECTIVA

La Intersindical en RTVV demana una refundació de la ràdiotelevisió pública i una substitució dels directius que han portat esta empresa a la desfeta econòmica, el descrèdit social i la vergonya col.lectiva. Els membres d’esta secció sindical i, en general, els treballadors de RTVV sentim fàstic i repugnància davant els fets denunciats. Esta empresa no pot continuar ni un segon més en esta situació insostenible. Per reparar la dignitat de RTVV i de tots els seus treballadors són necessaris canvis profunds en els càrrecs directius, en la política laboral, en la línia informativa i en la gestió econòmica de l’empresa. Cada dia que passa sense prendre decisions és un dia perdut.

SI EN SÓN MÉS, VOLEM SABER-HO

dimarts, 16 de març de 2010 · 0 comentaris

La Intersindical s’ha concentrat davant els jutjats de Paterna amb caretes blanques anònimes per donar presència simbólica a altres dones que han pogut patir assetjament a RTVV i que encara no han presentat cap denúncia. Hem volgut que, si han existit més víctimes, Vicent Sanz els posara rostre al entrar al jutjat. També hem volgut convertir la concentració en una reclamació a la direcció de l'empresa per tal que pose en marxa, de forma immediata, un protocol d'actuació per als casos d'assetjament. Este protocol, hauria de servir per donar garanties de seriositat, rapidesa, confidencialitat i protecció a altres possibles víctimes. També hauria de servir per canalitzar les denúncies que es presenten.

L’EMPRESA NO POT CONTNIUAR SENSE FER RES

Des de la Intersindical denunciem la manca d’una investigació interna per esclarir tot el que ha passat. La realitat, ara mateix, és que desconeixem qui ha encobert Vicent Sanz amb el seu silenci còmplice, que èste no ha estat destituit amb totes les seues conseqüències i que el seu despatx continua tancat mentre que, no sabem qui, ha escorcollat impunement el d'alguna de les denunciants.
La Intersindical ha reclamat reiteradament la necessitat d'abordar un protocol d'actuació contra l'assetjament, però a hores d'ara, l'empresa no fa més que guardar silenci. Una actitud que considerem molt greu, ja que es produeix després de no fer res durant tres anys per elaborar el Pla d'Igualtat al qual l'obliga la llei. Hui, hem tornat a reclamar la necessitat d'agilitzar la negociació per fer realitat este pla. També hem demanat novament la convocatòria urgent del Comité de Salut Laboral per abordar de forma immediata un protocol d'actuació, en els termes que hem explicat, mentre no s'aprove el Pla d'Igualtat.

PER QUÈ NO ES REUNEIX JA EL COMITÉ DE SALUT LABORAL?

Insistim en què el millor lloc per abordar el potrocol és el Comité de Salut Laboral perquè en ell estan presents tots els sindicats. Pensem que cal fer-lo des del màxim consens i que tractar-lo en altres àmbits on no participen els sindicats que no han firmat el Conveni Col.lectiu seria molt empobridor.

Si no has seguit minut a minut l'entrada de Vicent Sanz als jutjats, o tens problemes per entrar des de la finestreta de twitter en el blog, pots fer el seguiment fent un clic.

JARABA I LA POLÍTICA DE L'ESTRUÇ

dimecres, 10 de març de 2010 · 0 comentaris

El Director General de RTVV, José López Jaraba, ha comparegut a les Corts per defensar la seua actuació en el cas Sanz, però no ha contestat el que més ens interessava: què pensa fer per descobrir les complicitats i silencis que li han permés fer el que ha fet?, què mesures ha pres per canalitzar les denúncies d'altres possibles víctimes de l'assetjament?, qui, per què i per a què ha escorcollat el despatx d'una de les denunciants?, quin suport concret pensa donar la casa a les víctimes? per què no s'ha obert un expedient disciplinari a l'exsecretari general?... López Jaraba s'ha instal.lat en l'autocomplacença sense encertar a entendre que la política feudal que hi ha a la casa en matèria laboral ha sigut el caldo de cultiu que ha permés a Vicent Sanz treure el pitjor d'ell mateix. Perquè no ens enganyem: en el cas de Vicent Sanz, l'assetjament sexual i el laboral han sigut dues cares de la mateixa moneda.

JARABA TÉ “UN PLA”

El Director General ha anunciat en les Corts que l'empresa presentarà un Pla d'Igualtat alternatiu al que ha proposat la Intersindical. Per què no s'ha fet en els darrers tres anys com era obligació de l'empresa? No serà que era Vicent Sanz al que li corresponia fer-lo? Ara, a Jaraba li han entrat les preses per fer un pla, però comencem a pensar que el seu objectiu prioritari no és recuperar el temps perdut, sinó buscar una excusa per no acceptar com a punt de partida la proposta que ha elaborat la Intersindical amb l'únic objectiu de buidar-la de contingut.
De moment, el que sabem és que l'empresa no ha dit ni una paraula sobre el protocol d'urgència que li vam presentar per canalitzar possibles noves denúncies d'assetjament.

Per a llegir les frases i algunes perles de la compareixença del Director General sobre Vicent Sanz i el Cabanyal fes un clic

LA INTERSINDICAL PRESENTA EL PRIMER PLA D'IGUALTAT DE RTVV

dilluns, 8 de març de 2010 · 0 comentaris


Coincidint amb el dia de la dona treballadora, Intersindical Valenciana fa pública la seua proposta per al primer pla d’igualtat de RTVV, un esborrany que hem fet arribar a la resta de sindicats de la casa per a obrir un període d’intercanvi de propostes. La Llei per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes obliga les empreses de més de 250 treballadors a tindre un pla d’igualtat, que esta secció sindical ha estat treballant des de fa algun temps.

La denúncia que tres treballadores han presentat per assetjament sexual posa en relleu l’absència d’instruments per previndre i combatre estes i altres pràctiques que atempten greument contra la dignitat de les dones i, en general, de tots els treballadors.

El primer pla d’igualtat de RTVV regularà també altres qüestions com l’assetjament laboral, la lactància, els permisos de paternitat/maternitat, la conciliació de la vida laboral i familiar, etc…

Intersindical Valenciana va presentar també la setmana passada un protocol d’urgència per combatre l’assetjament sexual davant el buit normatiu existent en esta empresa.

Coneix el nostre esborrany amb un clic. Ens agradaria conéixer els teus suggeriments. Escriu-nos a intersindical@rtvv.es

L'EMPRESA COMUNICA EL CÒMPUT QUNZENAL DE FALLES JUST EL DIA QUE COMENÇA A APLICAR-LO

diumenge, 7 de març de 2010 · 0 comentaris

L'empresa, finalment, s'ha dignat a concretar les dates en les quals aplicarà el còmput quinzenal als treballadors implicats en l'operatiu especial de Falles. Serà del 5 al 20 de març. La concreció no s'ha comunicat a través de la Comissió Paritària com hauria sigut normal, sinó a través d'un correu electrònic enviat el dia 5, just el mateix dia en que va començar a aplicar l'esmentat còmput quinzenal.

El dia anterior, la Intersindical havia enviat un escrit a la responsable de relacions laborals advertint-li formalment que prendria totes les mesures al seu abast per tal que no aplicara cap còmput que no fora comunicat prèviament.

Considerem que l'actuació de l'empresa significa un menyspreu als treballadors i un lamentable pas enrere en les relacions laborals d'esta casa. En este sentit cal recordar que en la Comissió Paritària del passat 3 de desembre els seus responsables es van comprometre a comunicar-nos en temps i forma l'aplicació dels futurs períodes de còmput quinzenal.

En el correu que ens ha enviat, l'empresa també ha avançat que el període de còmput quinzenal de Pasqua serà del 22 de març al 5 d'abril.

Enguany no pot passar el desgavell de l'any passat. Recordeu el que cal fer perquè no ens la tornen a pegar.

Per a més informació

LA DIPUTACIÓ DE VALENCIA CENSURA L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA "FRAGMENTS D'UN ANY" INSTAL.LADA AL MUVIM

divendres, 5 de març de 2010 · 0 comentaris

RTVV no és un cas aïllat. El PP valencià censura allà on pot. El motiu sempre és el mateix: esborrar la història i intentar reescriure-la al seu gust. En este cas, el seu objectiu torna a ser ocultar qualsevol referència al cas Gürtel i a la presumpta implicació de la cúpula d'este partit, començant per Francisco Camps. Com hem denunciat reiteradament, Canal 9 i Ràdio 9 s'ha especialitzat en ocultar esta notícia. Ara qui pateix la censura dels comissaris polítics del PP és la Unió de Periodistes. Servisca com a mostra de solidaritat amb els companys afectats, la reproducció d'una de les imatges. Ací podràs vore una galeria completa de les fotos vetades.

PROTOCOL URGENT PER DENUNCIAR L'ASSETJAMENT SEXUAL

dimecres, 3 de març de 2010 · 0 comentarisIMPUNITAT,
NI UNA NI CAP
La Comissió d'Igualtat constituïda al si de la Comissió Paritària ha començat a preparar el que serà el primer Pla d'Igualtat de la casa. Tanmateix, els esdeveniments ocorreguts el passat 23 de febrer obliguen a una actuació immediata que no pot esperar l'aprovació de l'esmentat pla. Per este motiu, la Intersindical ha elaborat una proposta de protocol per obrir noves vies per canalitzar les denúncies i afavorir la investigació dels assetjaments que s'han produït en esta casa tal i com vam reclamar en les concentracions de la setmana passada.
Considerem que el lloc adient per a debatre el protocol és el Comité de Seguretat i Salut Laboral ja que fer-ho a través de la Comissió d'Igualtat implicaria deixar fora els sindicats que no firmaren el conveni, cosa que en una qüestió com esta seria empobridor i injustificable.

L’EMPRESA HA FALLAT ESTREPITOSAMENT


La Intersindical, a més d’enviar la proposta a la resta de sindicats també l’ha feta arribar al Director General. En este sentit cal recordar que la responsabilitat de combatre l’assetjament correspon a l’empresa i que ella és la que tenia i té l’obligació d’establir mesurs per evitar-lo. En este sentit cal constatar que l’empresa ha fallat estrepitosament en no saber o no voler frenar el que estava passant.
La Intersindical s’ha concentrat davant la seu del Consell d’Administració aprofitant que este organisme tractava, entre altres qüestions, els casos d’assetjament. Allí hem lliurat la nostra proposta de protocol als conseller del PP, PSPV i EUPV alhora que hem exigit al seu president, Emilio Fernàndez, que impulse una investigació a fons i que es depuren responsabiltats.

QUE DIU EL PROTOCOL QUE PROPOSEM?

Planteja com a principis la seriositat, la rapidesa, la confidencialitat i la protecció a la persona denunciant. També estableix un canal ordinari i un altre extraordinari per canalitzar les denúncies, diu les alternatives que es presenten a les víctimes de l'assetjament i concreta les persones a través de les quals poden tramitar-les.
El document, ara mateix, no té més valor que el d'una proposta oberta que volem consensuar i que es planteja com una norma provisional mentre no s'aprove el Pla d'Igualtat. Clica ací per llegir la proposta de protocol.
També considerem molt important debatre sobre el significat de l'assetjament sexual. T’oferim l’aportacio que fem per definir-lo i concretar-lo.

REUNIÓ AMB JUAN PREFACI: CAL PASSAR DE LES PARAULES ALS FETS

dimarts, 2 de març de 2010 · 0 comentaris


La Intersindical s'ha reunit amb Juan Prefaci, Secretari General de RTVV en funcions en substitució de Vicent Sanz. En la reunió li hem fet arribar les nostres reivindicacions i un diagnòstic sobre la situació laboral que patim en la casa.

ASSETJAMENT SEXUAL: MESURES URGENTS

La Intersindical li ha traslladat les demandes avalades per les més de 300 persones que es van concentrar dimecres passat al CPP de Burjassot i a Ràdio 9 en solidaritat amb les companyes que han denunciat Vicente Sanz: obertura d'una investigació, esclarir si hi ha més companyes en la mateixa situació, saber si han existit silencis còmplices i reclamar suport legal i psicològic per a les denunciants. També hem proposat que l'empresa i tots els sindicats consensuen un protocol d'urgència contra l'assetjament sexual fins que s'aprove el Pla d'Igualtat de RTVV.
 
POLÍTICA LABORAL: ACABAR AMB EL FEUDALISME
 
Des de la Intersindical hem traslladat a Juan Prefaci la necessitat d'acabar amb el feudalisme que ha regit les relacions laborals a RTVV. Com a màxim responsable de la política de recursos humans li hem exigit, entre altres reinvindicacions:
-Conversió immediata dels treballadors temporals en indefinits en aplicaciò del conveni sense més trampes i ajornaments.
-Acabar amb els abusos que es fan a l'hora d'apliar els còmputs quinzenals al marge del Conveni i de l'Estatut dels Treballadors tal i com s'ha demostrat en la denúncia presentada per la Intersindical davant la Inspecció de Treball.
-Que qualsevol reforma de les categories laborals es consensue amb els sindicats, acompanyada de plans de formació i vinculada a un pla a mig termini on s'asseguren els llocs de treball.
-Desblocar la confecció de borses de treball que recull el conveni i que són la garantia d'un accés transparent als llocs de treball.
-Solucionar la situació que pateixen els treballadors contractats com a guionistes i que realitzen treballs d'una categoria superior.

NI SILÈNCIS NI MENTIDES
 
Som conscients que Juan Prefaci no du ni una setmana en el càrrec i que l'herència que ha rebut està plena d'irregularitats, arbitrarietats i decisions bastardes.
El temps que du a l'empresa, la seua posició com a home de plena confiança del Director Genenal i l'anunciada voluntat de fer una política diferent haurien de ser suficients per a obrir una nova etapa en les relacions laborals de RTVV. Complir la llei ja seria tot un gir copernicà. No necessita 100 dies de gràcia, només li fa falta demostrar amb fets que té voluntat de canvi.

DEPARTAMENT D'UNITATS MÒBILS: LA INSPECCIÓ DE TREBALL DONA LA RAÓ A LA INTERSINDICAL

dilluns, 1 de març de 2010 · 0 comentaris


-NO ES PODEN FER MÉS DE 9 HORES ORDINÀRIES AL DIA DURANT EL CÒMPUT QUINZENAL


-L'EMPRESA HA DE RESPECTAR EL DESCANS ENTRE JORNADA I JORNADA.


LA EMPRESA NO HA RESPECTAT L'ESTATUT DELS TREBALLADORS

La Intersindical va presentar la denúncia en la Inspecció de Treball per tallar els abusos que estava fent el Departament d'Unitats Mòbils en matèria d'horaris. Alguna de les irregularitats ja s'han corregit, com ara la referida al descans mínim de 12 hores entre jornada i jornada. Entre altres coses perquè el nostre sindicat, a més de presentar la denúncia, va responsabilitzar directament i per escrit el Director General i els caps de secció del departament de qualsevol accident laboral aparellat a la vulneració del descans obligatori entre jornades o l'intersetmanal, la sobrecàrrega d'hores de treball o l'incompliment de la normativa sobre transport de carretera.

EL MUSEU DELS HORRORS

TVV va batre tots els rècors de despropòsits en matèria horària durant el primer quadrimestre de l'any 2009. La coincidència de les festes de la Magdalena, Falles, Pasqua i els moros i cristians d'Alcoi propiciaren vulneracions gravíssimes del descans intersetmanal i del descans entre jornades. Els treballadors de les unitats mòbils, conductors inclosos, van fer jornades maratonianes que només tenien tres o quatre hores de descans diari. Esta manca de descans es va prolongar en els temps durant diverses setmanes produint l'esgotament dels treballadors. Entre les irregularitats que vam denunciar davant la Inspecció de Treball es trobaven exemples com el d'un treballador d'unitats mòbils que havia fet 21 dies consecutius sense descansar cap dia.

EL CÒMPUT QUINZENAL COM EXCUSA

Durant diversos esdeveniments com Nadal, Magdalena, Falles, Sant Joan i altres, la jornada de treball per al personal adscrit als operatius implicats és de còmput quinzenal i es consideren hores extraordinàries aquelles que superen les 80 hores. Però una cosa és haver de treballar més temps per generar un hora extraordinària i una altra ben diferent és que l'empresa intente portar l'abús fins l'extrem de considerar que un treballador pot arribar a fer 12 hores en un dia sense generar-ne cap d'extraordinària.

PROHIBIT FER MÉS DE 9 HORES ORDINÀRIES AL DIA

La resolució que ha fet la Inspecció de Treball com a fruit de la denúncia presentada per la Intersindical, requereix l'empresa perquè complisca l'article 34-3 de l'Estatut dels Treballadors “en tota la seua extensió”. Això inclou la prohibició de fer més de 9 hores ordinàries de treball efectiu al dia llevat de les excepcions establertes en el conveni. En el cas de RTVV l'única excepció que hi ha són els horaris intensius de cap de setmana. Cap altre treballador, per molt de còmput quinzenal que se li aplique, pot fer més de 9 hores ordinàries al dia.

SI NO ES DELIMITA LA QUINZENA NO HI HA CÒMPUT QUINZENAL

L'empresa no és conforma amb furtar hores extraordinàries als treballadors, també ha volgut adaptar un còmput especial i diferenciat per a cada treballador segons els seus interessos. Per a aconseguir-ho ha posat en marxa còmputs quinzenals sense dir quan començaven i quan acabaven. Nosaltres ja hem advertit que si no es comunica el principi i el final del còmput no es pot fer el còmput. Ara mateix no sabem quan comença el còmput de Falles o Magdalena.

EXIGIR ELS DRETS, ATURAR ELS ABUSOS

Per tal d’acabar amb l’arbitrarietat amb la qual actua l’empresa cal que els treballadors passen totes les hores extraordinàries i plussos meritats durant les Falles i la Magdalena sense tindre en compte el còmput quinzenal. Qui ha d’adaptar les hores treballades a l’esmentat còmput ha de ser el cap de secció. D’esta manera quedarà constància del treball que hem fet i del que ens han reconegut de cara a possibles reclamacions. El que no té sentit és que sigam nosaltres els que donem com a bons els càlculs que fa l’empresa i renunciem a qüestionar-los. Cal guardar una còpia de les hores que es passen i de les firmades pel cap de secció. També vos aconsellem evitar pactes ja que esta figura no apareix en el Conveni i únicament s’utilitza per retallar retribucions.
Per a saber com calcular el còmput quinzenal fes un clic ací.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.