EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE RTVV ACCEPTA LES RECOMANACIONS DEL SNDIC DE GREUGES

dimarts, 22 de desembre de 2009 · 0 comentaris

El Consell d’Administració de RTVV ha assumit les recomanacions que li ha fet el Síndic de Greuges a iniciativa de la Intersindical Valenciana. Les recomanacions fan referència a la manca de pluralisme de la ràdio i la televisió pública i a la posada en marxa dels comités de redacció i del Consell Audiovisual però també inclou importants aspestes laborals. Entre estos, la publicació del VIII Conveni Col.lectiu, la transformació de treballadors temporals en indefinits i el pagament dels endarreriments pendents.
Des de la Intersindical considerem molt positiu el pronunciament que ens ha fet arribar el president del Consell d’Administració, Emilio Fernàndez. Tot i això, considerem que cal completar el pronunciament amb un calendari en el qual establir criteris i prioritats. És per este motiu que hem diirgit un escrit al president i als consellers en els quals elss hem fer arribar:
1-La nostra satisfacció per l’acceptació de les recomanacions del Síndic de Greuges atés que arrepleguen la millor aplicació dels objectius establerts en la llei de creació de RTVV i moltes de les reivindicacions dels treballadors de RTVV
2- La nostra més sincera oferta de col.laboració per tal d’afavorir la posada en marxa de les recomanacions del Síndic de Greuges.
3- La necessitat de mantindre una entrevista amb ells per tal d’explicar-los els nostres plantejaments respecte la millor manera de dur a terme les recomanacions i establir un calendari per tal de fer-les realitat.

EL SÍNDIC DE GREUGES FA COSTAT A LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

dimecres, 9 de desembre de 2009 · 0 comentaris

-PLANTEJA AL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ QUE TINGA MÉS PROTAGONISME EN LA DEFENSA DEL PLURALISME INFORMATIU I QUE IMPULSE LA PUBLICACIÓ DEL CONVENI COL.LECTIU, EL PAGAMENT D'ENDARRERIMENTS I L' ESTABILITAT LABORAL

-TAMBÉ DEMANA LA POSADA EN MARXA DELS COMITÉS DE REDACCIÓ I LA CREACIÓ DEL CONSELL AUDIOVISUAL.


El Síndic de Greuges, José Cholbi, ha dictat una resolució en la qual es fa ressò de les queixes presentades per la Intersindical Valenciana per la falta de pluralisme informatiu a RTVV. El sindicat ha emmarcat la manca de pluralisme en un context més ample en el qual destaca la manca de mecanismes de control com els Comités de Redacció o el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana. També acusa l'empresa d'aprofitar-se'n de la precarietat laboral per pressionar els treballadors.

El Síndic de Greuges analitza el plantejament de la Intersindical i assenyala en la seua resolució que és el parlament, a través de la Comissió de Control de RTVV, qui té les competències per garantir que es done una informació veraç en la ràdio i la televisió pública. A pesar d'això, José Cholbi afirma que ell no pot quedar-se “callat i impassible” sense pronunciar-se sobre les actuacions de l'esmentada comissió. En este sentit, manifesta que vol “cridar l'atenció a tots els grups polítics amb representació parlamentària en la Comissió Parlamentària de Control i en el Consell d'Administració de RTVV sobre la importància de seguir treballant conjuntament braç amb braç en la protecció del dret fonamental de les persones a rebre informació veraç”.
El Síndic de Greuges, ha dirigit les seues recomanacions al Consell d'Administració de RTVV argumentant que és en eixe òrgan col.legiat on estan representats tots els grups parlamentaris que “són responsables del millor o pitjor funcionament de RTVV”.

RECOMANACIONS DEL SÍNDIC DE GREUGES

Les recomanacions del Síndic de Greuges ja han sigut traslladades al Consell d'Administració al qual demana que es pronuncie en el termini màxim d'un mes sobre l'acceptació d'estes o, si escau, manifestar les raons que considere per no acceptar-les.
Les recomanacions realitzades com a conseqüència de les queixes presentades per la Intersindical Valenciana són les següents:

“1a. Extremar els esforços perquè en el conjunt de les produccions audiovisuals i programacions de RTVV s'assegure la lliure expressió de la pluralitat social, cultural, ideològica i política existent en la societat valenciana, i s'hi garantisca, igualment, la lliure formació de l'opinió pública, i tot això sense prejutjar i amb absolut respecte a les actuacions efectuades o que puga realitzar la Comissió Permanent de les Corts Valencianes no Legislativa de Control de l'Actuació de Ràdio Televisió Valencina i les seues societats.

2a. Impulsar la reactivació i el funcionament ordinari del Comité de Redacció, previst en el Conveni Col.lectiu de RTVV, com a instrument per a avaluar l'adequació dels diferents programes de contingut informatiu al pluralisme polític.


3a. Promoure la creació i posada en marxa del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, al qual l'art. 56.3 de l'Estatut d'Autonomia encomana vetlar pel respecte dels drets, llibertats i valors constitucionals i estatutaris en l'àmbit de la comunicació i els mitjans audiovisuals de la Comunitat Valenciana.


4a. Instar els òrgans que corresponga perquè adopten les mesures que es consideren adequades per a donar satisfacció a les següents reivindicacions laborals dels treballadors de RTVV:
· L'escassa utilització de la contractació indefinida davant de la temporal.
· El retard en el pagament d'endarreriments i increments retributius.
· Insistir davant la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació per assolir la publicació del conveni col.lectiu.

UNA COMISSIÓ DE CONTROL QUE CONTROLE MÉS I UN CONSELL D'ADMINISTRACIÓ QUE ADMINISTRE MILLOR

Intersindical Valenciana considera molt positiu que el Síndic de Greges compartisca la nostra postura de contextualitzar la manca de pluralisme informatiu en un marc més ample. Això ens dona peu per reivindicar que la Comissió de Control de RTVV controle més i que el Consell d'Administració administre millor les competències que té encomanades. Pensem que una política laboral poc transparent és el preludi d'una política informativa poc transparent i que el menyspreu que manifesta l'empresa cap els sindicats es un fidel reflex del menyspreu que manté amb importants sectors i col.lectius de la societat valenciana.

Llegir tota la resolució del Síndic de Greuges

NI COMPLEIXEN EL QUE FIRMEN, NI PAGUEN EL QUE DEUEN

dijous, 3 de desembre de 2009 · 0 comentaris

L'empresa continua sense complir el que firma i sense pagar tot el que deu. Finalment, en la nòmina de desembre no anem a cobrar tots els endarreriments pendents que havíen anunciat alguns. Tampoc hi ha una data per a la publicació del VIII Conveni Col.lectiu. Una vegada més, ha quedat palés que l'empresa no ens va a regalar res i que els nostres drets haurem de guanyar-los pam a pam i picant en pedra. Fins i tot els drets reconeguts en la legislació.

EL QUE COBRAREM A DESEMBRE...I EL QUE NO COBRAREM

L'empresa, després de moltes pressions només accepta pagar el dos per cent de sou base, complement de destí i complement específic corresponents al període gener-maig que ens deu, ja que des del mes de juny ja cobrem l'esmentat increment. Els endarreriments que veurem reflectits en la nòmina de desembre van dels 134 als 334 euros segons categories salarials.
L'empresa es nega a pagar el 0'5 per cent de la massa salarial corresponent al 2008 i 2009 que equival a un total de 234 euros. Argumenta que no pot fer-ho fins que no es publique el VIII Conveni, tot i que no explica per què no s'ha publicat encara. Tampoc pagarà l'increment del 2 per cent del plus conveni que equival a entre dos i cinc euros al mes segons categories salarials.
Com a "mostra de bona voluntat", l'empresa avançarà a la nòmina de desembre el pagament del plus de transport que fins ara es pagava al mes de gener i que és de 376 euros.
La paga extraordinària de desembre es manté amb els mateixos termes que la de juny, és a dir, amb l'increment del 33 per cent del complement específic. Tot plegat, a pesar dels endarreriments pendents, enguany els treballadors acabarem guanyant un 4 per cent més que l'any anterior, la qual cosa garanteix la millora del nostre poder adquisitiu..

Des de la Intersindical ens comprometem a continuar lluitant amb tota la constància i tots els mitjans al nostre abast per tal que l'empresa complisca el que firma i pague el que deu

CONVERSIÓ DE TREBALLADORS TEMPORALS EN INDEFINITS

La Comissió Paritària es reunirà el pròxim 15 de gener per tractar de forma monogràfica la conversió de treballadors temporals en indefinits, que es troba parada des de fa mesos. En l’última reunió, els sindicats presents en la C.Paritària vam presentar a l’empresa una proposta conjunta. En eixa proposta es concretaven els criteris per aplicar la llei en la nostra empresa (per exemple, són TVV, RAV i RTVV una única empresa o en són tres?, és el canvi de categoria laboral “el mismo puesto de trabajo” que diu la llei?...) . La direcció s'ha compromés a donar una resposta a eixos criteris, criteris que es faran públics per tal que tots els treballadors temporals puguen “escanejar-se” i comprovar per ells mateixos si són o no indefinits. A partir d’este punt, l’empresa ens ha avançat que, a través de la Comissió Paritària i de forma trimestral, anunciarà els treballadors que passen a ser indefinits. Segons paraules textuals, “quan tinguem els criteris, l’empresa actuarà de forma immediata”. L’empresa ha tornat a reiterar que té previst mantindre els llocs de treball dels temporals. Nosaltres li hem demanat que estabilitze la plantilla (quants són fixos, quants són indefinits i quants temporals) i ella ens ha contestat que és el que vol fer i que “mientras no lleguemos a un acuerdo sobre indefinidos, de aquí no se va a ir nadie”.

PRESTACIONS SOCIALS

La comissió de prestacions socials es reunirà a mitjans de desembre per estudiar les peticions d’ajuda presentades pels treballadors. En una segona reunió, després de Reis, s’espera poder tancar-les i la voluntat de l’empresa és pagar-les en la nòmina del mes de gener.

CÒMPUT QUINZENAL

El còmput quinzenal de Nadal per als operatius afectats serà del 15 al 29 de desembre. L'empresa també ha informat dels còmputs quinzenalsa aplicats enguany. Han sigut els de Falles del 9 al 22 de març, Setmana Santa del 30 de març al 12 d'abril, Sant Joan del 15 al 28 de juny i el 9 d'Octubre del 28 de setembre al 11 d'octubre. També s'ha fet un còmput especial per a les eleccions europees que ha sigut del 25 de maig al 6 de juny. Si a algun treballador se li han calculat hores extraordinàries aplicant el còmput quinzenal fora d'estes dades s'ha fet de forma irregular i caldrà presentar la corresponent reclamació.

TRIENNIS I PLUSOS

L’empresa reconeix la seua errada en el pagament dels triennis del mes d’octubre, que es van pagar dos vegades, i que han comportat la reducció consegüent en la nòmina del mes de novembre. Respecte als plusos del mes d’octubre d’alguns treballadors, que no es pagaren pels canvis en les direccions d’algunes àrees i departaments, l’empresa assegura que la situació s’ha normalitzat al mes de novembre i que tots els treballadors han cobrat els plusos d’octubre i novembre que se’ls devien.

SOBRE INFORMATIUS MANIPULATS I PERIODISTES ROVELLATS

dimarts, 1 de desembre de 2009 · 0 comentaris

El director general de RTVV, José López Jaraba, ha assegurat que RTVV compleix els principis constitucionals marcats en la Llei de Creació de l’ens públic. A propòsit de les denúncies constants sobre manipulació en la radiotelevisió pública, Jaraba ha demanat als partits polítics que deixen RTVV fora del debat polític i els ha instat a acudir als tribunals si consideren que Ràdio Nou i Canal 9 no informen amb pluralisme. L’oposició ha repassat els últims casos de manipulació en RTVV i considera que els nomenaments d’alguns directius no contribueixen a avançar cap a la imparcialitat informativa. Vos oferim alguns moments del debat a les Corts:

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.