dimecres, 9 de desembre del 2009

EL SÍNDIC DE GREUGES FA COSTAT A LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

-PLANTEJA AL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ QUE TINGA MÉS PROTAGONISME EN LA DEFENSA DEL PLURALISME INFORMATIU I QUE IMPULSE LA PUBLICACIÓ DEL CONVENI COL.LECTIU, EL PAGAMENT D'ENDARRERIMENTS I L' ESTABILITAT LABORAL

-TAMBÉ DEMANA LA POSADA EN MARXA DELS COMITÉS DE REDACCIÓ I LA CREACIÓ DEL CONSELL AUDIOVISUAL.


El Síndic de Greuges, José Cholbi, ha dictat una resolució en la qual es fa ressò de les queixes presentades per la Intersindical Valenciana per la falta de pluralisme informatiu a RTVV. El sindicat ha emmarcat la manca de pluralisme en un context més ample en el qual destaca la manca de mecanismes de control com els Comités de Redacció o el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana. També acusa l'empresa d'aprofitar-se'n de la precarietat laboral per pressionar els treballadors.

El Síndic de Greuges analitza el plantejament de la Intersindical i assenyala en la seua resolució que és el parlament, a través de la Comissió de Control de RTVV, qui té les competències per garantir que es done una informació veraç en la ràdio i la televisió pública. A pesar d'això, José Cholbi afirma que ell no pot quedar-se “callat i impassible” sense pronunciar-se sobre les actuacions de l'esmentada comissió. En este sentit, manifesta que vol “cridar l'atenció a tots els grups polítics amb representació parlamentària en la Comissió Parlamentària de Control i en el Consell d'Administració de RTVV sobre la importància de seguir treballant conjuntament braç amb braç en la protecció del dret fonamental de les persones a rebre informació veraç”.
El Síndic de Greuges, ha dirigit les seues recomanacions al Consell d'Administració de RTVV argumentant que és en eixe òrgan col.legiat on estan representats tots els grups parlamentaris que “són responsables del millor o pitjor funcionament de RTVV”.

RECOMANACIONS DEL SÍNDIC DE GREUGES

Les recomanacions del Síndic de Greuges ja han sigut traslladades al Consell d'Administració al qual demana que es pronuncie en el termini màxim d'un mes sobre l'acceptació d'estes o, si escau, manifestar les raons que considere per no acceptar-les.
Les recomanacions realitzades com a conseqüència de les queixes presentades per la Intersindical Valenciana són les següents:

“1a. Extremar els esforços perquè en el conjunt de les produccions audiovisuals i programacions de RTVV s'assegure la lliure expressió de la pluralitat social, cultural, ideològica i política existent en la societat valenciana, i s'hi garantisca, igualment, la lliure formació de l'opinió pública, i tot això sense prejutjar i amb absolut respecte a les actuacions efectuades o que puga realitzar la Comissió Permanent de les Corts Valencianes no Legislativa de Control de l'Actuació de Ràdio Televisió Valencina i les seues societats.

2a. Impulsar la reactivació i el funcionament ordinari del Comité de Redacció, previst en el Conveni Col.lectiu de RTVV, com a instrument per a avaluar l'adequació dels diferents programes de contingut informatiu al pluralisme polític.


3a. Promoure la creació i posada en marxa del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, al qual l'art. 56.3 de l'Estatut d'Autonomia encomana vetlar pel respecte dels drets, llibertats i valors constitucionals i estatutaris en l'àmbit de la comunicació i els mitjans audiovisuals de la Comunitat Valenciana.


4a. Instar els òrgans que corresponga perquè adopten les mesures que es consideren adequades per a donar satisfacció a les següents reivindicacions laborals dels treballadors de RTVV:
· L'escassa utilització de la contractació indefinida davant de la temporal.
· El retard en el pagament d'endarreriments i increments retributius.
· Insistir davant la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació per assolir la publicació del conveni col.lectiu.

UNA COMISSIÓ DE CONTROL QUE CONTROLE MÉS I UN CONSELL D'ADMINISTRACIÓ QUE ADMINISTRE MILLOR

Intersindical Valenciana considera molt positiu que el Síndic de Greges compartisca la nostra postura de contextualitzar la manca de pluralisme informatiu en un marc més ample. Això ens dona peu per reivindicar que la Comissió de Control de RTVV controle més i que el Consell d'Administració administre millor les competències que té encomanades. Pensem que una política laboral poc transparent és el preludi d'una política informativa poc transparent i que el menyspreu que manifesta l'empresa cap els sindicats es un fidel reflex del menyspreu que manté amb importants sectors i col.lectius de la societat valenciana.

Llegir tota la resolució del Síndic de Greuges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada