dimecres, 18 de novembre del 2009

VOLEM REALITATS, VOLEM NEGOCIAR

El Director General ha manifestat en les Corts que vol impregnar el seu mandat d'austeritat i compromís ètic i ha insistit en la seua intenció d'apostar per la producció pròpia, l'increment del valencià, la professionalitat i el respecte als principis que marca la Llei de Creació de RTVV. Un aspecte este últim que difícilment podem prendre's seriosament quan ell assegura que actualment no existeix manipulació informativa a la ràdio i la televisió pública valenciana.
Respecte el futur de l'empresa -bones intencions a banda- el que ens ha quedat clar en la seua intervenció és que el contracte-programa està més verd que una ceba.
Volem pensar que quan el director general parla d'austeritat i de fer bandera de l'economia de guerra està plantejant un gir en la gestió realitzada fins ara i no de cap retall en els drets dels treballadors.


NO ESTAREM DE CONVIDATS DE PEDRA



Lòpez Jaraba ha plantejat revisar les categories laborals que han quedat desfasades i analitzar i reorganitzar les funcions, grups i categories del nostre catàleg professional. Entre els exemples que ha posat es troba la conjunció del operadors d'equips, de càmera i d'il.luminació en una nova categoria que s'anomenaria Tècnics de Mitjans Audiovisuals, o el futur reconeixement dels Auxiliars de Producció.
El Director General explica que l'esmentada “reorganització” no implicarà canvis retributius i que es respectaran els drets adquirits dels treballadors. També informa que “los resultados de nuestro estudio se someterán a la consulta de los sindicatos de RTVV para terminar de perfilar un nuevo catàlogo de categorias”.
La Intersindical té voluntat de col.laborar amb l'empresa en tot allò que beneficie els treballadors i la bona marxa de la ràdio i la televisió pública però avancem al senyor Lòpez Jaraba que no anem a conformar-nos amb una simple “consulta” i que anem a exigir una negociació en tota regla. En este sentit, li recordem al Director General que l'Estatut dels Treballadors estableix clarament que el sistema de classificació professional dels treballadors mitjançant categories o grups professionals es faran a través de la “negociació col.lectiva”



PERÒ QUI VOL UN ERE?



Un dels aspectes més polèmics de la Comissió de Control de RTVV celebrada a les Corts ha sigut el referit amb un hipotètic ERE. Els socialistes reivindiquen un ERE? Què es va dir realment a les Corts? Millor ho mireu i escolteu vosaltres i que cadascú traga les seues conclusions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada