MENYS MANIPULACIÓ, MÉS PARTICIPACIÓ, MÉS SERVEI PÚBLIC

dilluns, 9 de novembre del 2009 ·

La Intersindical ha estat reunida durant hora i mitja amb el Síndic de Greuges, els seus dos adjunts i l'assessor jurídic de la Sindicatura. Un temps suficient per fer-los arribar la situació de descrèdit que pateix RTVV. El que li hem demanat és que realitze una doble tasca: la de denunciar les irregularitats i la de fer de mediador en aquelles reivindicacions de poden contribuir a millorar el servei que la ràdio i la televisió pública haurien d'oferir als ciutadans.


MÉS ENLLÀ DE LA MANIPULACIÓ


L'objectiu de la reunió ha sigut manifestar la nostra denúncia per la conculcació sistemàtica del dret que tenen els ciutadans a una informació veraç i plural i explicar com la manipulació informativa ha arribat a uns extrems tan barroers que ens hem convertit en la rialla de tota Espanya. La Intersindical ha plantejat la necessitat que la Sindicatura es pronuncie sobre les queixes presentades per nosaltres i altres seccions sindicals en entendre que continuen plenament vigents. En este sentit hem explicat que el canvi de Direcció General no pot ser una excusa per no abordar la qüestió.
El Síndic s'ha compromés formalment a fer un pronunciament sobre la manipulació a RTVV a partir dels nostres informes. José Cholbi ens ha dit textualment "Anem a tirar-ho endavant" i "Tinc una voluntat total i absoluta". Ens ha demanat disculpes per haver dilatat tant en el temps una resposta.


COMITÉ DE REDACCIÓ


El nostre sindicat considera que per pal.liar el problema de la manipulació informativa cal anar més enllà d'analitzar una llarga llista d'incompliments. És per este motiu que li hem plantejar al Síndic de Greuges la necessitat d'eliminar les traves que impedeixen posar en marxa i fer viable el Comité de Redacció. Considerem que es tracta d'una eina indispensable per garantir el rigor de la informació, garantir els drets dels periodistes, controlar la imparcialitat i establir un diàleg fluid entre empresa i els professionals de la informació en benefici dels drets dels dels ciutadans.
El Síndic ens ha demanat que li passem per registre algunes de les qüestions que li hem plantejat sobre l'Estatut i el Comité de Redacció i s'ha compromés a donar-nos una resposta en un termini molt breu.

POLÍTICA LABORAL DE RTVV


La Intersindical és conscient que no es poden posar en el mateix sac els problemes que genera el fet informatiu i aquells que se'n deriven de la situació laboral dels treballadors. Tot i això, no podem ignorar – i així ho hem explicat- que una bona part de la nefasta política informativa de RTVV està Íntimament relacionada amb la precarietat laboral i les contractacions fraudulentes que s'hi realitzen. És per este motiu que també hem plantejat al Síndic que s'interesse per esta qüestió i pels deutes que té l'empresa amb els treballadors. Una de les funcions bàsiques del Síndic de Greuges és investigar les queixes que presenten els ciutadans contra el mal funcionament de l'Administració. I quin funcionament pot ser pitjor que aquell que impedeix que les persones que econòmicament depenen d'ella no cobren el salari que els correspon?
Tot i que alguna d'estes qüestions puguen no ser competència seua, el Síndic ens ha demanat un escrit sobre la qüestió i s 'ha compromés a fer, tal i com li hem demanat, una tasca de mediador directament davant el conseller Gerardo Camps sobre els endarreriments i la publicació del conveni.

CONSELL AUDIOVISUAL


És evident que la reivindicació del Consell Audiovisual va més enllà del que ens correspón reclamar com a sindicat, però en la mesura que facilitaria la participació de la societat en el servei públic que hauria de ser la RTVV hem considerat que es tracta d'una de les qüestions en les que està més que jusfificada la intervenció de la Sindicatura de Greuges.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.