dijous, 12 de novembre del 2009

COMPTES, CONTES I DESCOMPTES

Els treballadors de RTVV tenen el dissortat privilegi de ser els únics que cobren de la Generalitat i que encara no han vist normalitzades les seues nòmines a causa dels endarreriments que arrosseguen des del 2008. Durant els darrers mesos no han faltat promeses, però els “comptes” sistemàticament s'han convertir en “contes”. A esta situació injusta s'ha afegit ara la caòtica confecció de la nòmina d'octubre que es traduirà en una retallada en la nòmina de novembre.

LES REBAIXES DE NOVEMBRE


En la nòmina d'octubre una errada de nòmines va fer que cobrarem en concepte de triennis el doble del que ens corresponia. Ara, l'empresa ha decidit restar del salari de novembre el que ens van pagar de més a octubre. Això, en unes circumstàncies normals seria prou raonable, però no quan el que ens han abonat per damunt del que tocava a penes suposa una xicoteta part de tot el que ens deuen. És per este motiu que la Intersindical ha demanat a l'empresa que les quantitats rebudes per error es consideren diners a compte i que no es produisca cap retallada en les nòmines de novembre. L'empresa però, es fa la sorda.


UNA LLIÇÓ DE CAMUFLATGE


L'empresa, per camuflar que a novembre no anem a cobrar els endarreriments i que, a més a més, anem a patir retallades en la nòmina, ha llançat al vent que a desembre cobrarem tot el que ens deuen. I UGT s'ha convertit en portaveu de la bona nova.
Nosaltres considerem molt sospitós que l'empresa faça arribar la bona nova en vespres d'una mobilització i que no utilitze el seu sindicat de capçalera per anunciar-la, però cadascú és lliure de donar el crèdit que vullga a les paraules que pronuncie Noèlia Estarlich en una conversa informal. La Intersindical només es farà ressò d'aquells compromisos que es formalitzen al si de la Comissió Paritària. I, a més, ho farà amb moltes cauteles.


PERÒ HI HA DINERS PER PAGAR-NOS?


Clar que els hi ha. La millor prova és que ens van pagar de més el mes passat i no se'n van adonar. També heu de saber que l’auditoria de l’empresa Ernst & Young de fa uns mesos reconeixia negre sobre blanc que l’empresa té apartats els diners que deu als treballadors i que es troben reconeguts en el VIII Conveni Col.lectiu. A què esperen, per tant, per començar a pagar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada