dimecres, 29 d’abril del 2009

RTVV JA NO POT CONTINUAR JUGANT A FER-SE LA SORDOMUDA

LA INSPECCIÓ DE TREBALL L'OBLIGA A INFORMAR LA INTERSINDICAL SOBRE LA SEUA SITUACIÓ ECONÒMICA I LES PREVISIONS D'OCUPACIÓ I POSSIBLES PÉRDUES DE LLOCS DE TREBALL
L'empresa ja no podrà fer-se la sordomuda davant les reclamacions que fem els sindicats per tal de rebre la informació a la que tenim dret. La Inspecció de Treball s'ha posicionat a favor de la denúncia presentada per la Intersindical i en la qual exigia, entre altres coses, dades sobre la situació econòmica de l'empresa i informació sobre la evolució probable de l’ocupació o riscos previstos en matèria de pèrdua de llocs de treball. Es tracta d'unes exigències que tenen una especial rellevància en un moment en el qual, com sempre que s'acosta l'estiu, l'empresa pot decidir la rescissió de molts contractes temporals. La intervenció de la Inspecció també és especialment oportuna perquè la Direcció de RTVV i la Conselleria d'Economia estan negociant, a esquenes dels treballadors, un contracte programa d'importants conseqüències laborals.

La Inspecció de Treball ha instat a RTVV a posar a disposició de la Intersindical “de forma immediata” i “amb tota l'extensió” tot allò que disposa l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors. A més, exigeix a l'empresa que acredite i per escrit el compliment d’esta obligació alhora que es constitueix en vigilant de l’actuació empresarial.

La decisió de la Inspecció es produeix arran d’una denúncia del nostre sindicat, que ha demanat en reiterades ocasions davant el director general de RTVV que pose a disposició d’este sindicat la informació a què tenim dret com a representants dels treballadors d'acord amb el que marca l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors. Este pronunciament de la Inspecció podria no ser l'últim, ja que el Comité d’Empresa també ha presentat diverses reclamacions davant el mateix òrgan del Ministeri de Treball pels mateixos motius.

L’actuació de l’empresa de no informar en temps i forma els representants dels treballadors vulnera els drets d’este sindicat i impedeix greument la nostra acció sindical. A més, obri la porta a una actuació fosca i arbitrària de l’empresa i impedeix el control que la legislació laboral concedeix els treballadors a través dels seus representants. Esta obligació és més important, si cap, en una empresa pública, obligada a donar exemple i a aplicar fidelment la legislació laboral i totes les lleis estatals i autonòmiques.

La Intersindical està satisfeta amb esta decisió de la Inspecció de Treball i reitera que defensarà fins al final els drets dels treballadors i els seus representants.
Alinea al centre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada