REDUCCIÓ EN NETEJA I SEGURETAT: LA XOCOLATA DEL LLORO

dilluns, 6 d’abril de 2009 ·

AQUEST NO ÉS L'ESTALVI COMPROMÉS

Menys càrrecs i un major control de la despesa, eixe era el titular de premsa publicat el 23 de setembre de 2007. La RTVV, amb el director general al capdavant, preparava un nou organigrama que tindria menys càrrecs i un major rigor pressupostari. Ara, quasi any i mig després, la realitat no pot ser més decebedora. D’una banda, els càrrecs no sols no s’han reduït, sinó que, a més a més, s’han incrementat. El Consell ha hagut de fer-se càrrec de més de mil dos-cents milions d’euros de deute per evitar la fallida econòmica de RTVV, Canal 9 i Ràdio 9. I per a acabar d’arredonir-ho, en la darrera compareixença, “lo nostre” director general s’omplia la boca parlant en la Comissió de Control de les Corts Valencianes sobre la repercussió que el nou model de contracte programa tindrà en el compliment dels pressupostos i el control de la despesa. Com calia esperar, ni una sola paraula respecte a reduir el nombre de caps en l’organigrama. Ni una sola referència a l’estalvi amb més producció pròpia i menys contractació externa.

EULEN REDUEIX LA NETEJA I LA SEGURETAT EN RTVV

Malauradament, aquesta política de malbaratament dels diners públics ha provocat les primeres víctimes laborals. I són precisament aquells que conformen l’esglaó més feble en la jerarquía dels treballadors. Aquells que treballen a les instal·lacions de RTVV i les seues empreses i que, no obstant això, pertanyen a altres companyies. És el cas dels treballadors d’EULEN, tant els qui s’encarreguen de la neteja com els qui s’encarreguen de la seguretat. En els últims díes s’ha reduït en tres persones el torn de les colles de neteja a Burjassot. En la ràdio el personal ha vists retallades les seues jornades laborals i per extensió els seus salaris en una hora menys al dia. Pel que fa a la seguretat, també ha patit el descens del nombre de guàrdies que vigilaran Burjassot. Els seus treballadors no faran més hores extraordinàries. Aquestes reduccions afecten de manera semblant els centres de Castelló i Alacant. Poc ha importat a la Direcció General les repercusions sobre el nivell d’higiene i seguretat que tindran aquestes mesures. Molt menys les que tindran sobre les famílies dels treballadors, alguns dels quals guanyaràn ara menys diners que fa uns anys.

LA XOCOLATA DEL LLORO

I és que a Pedro García li resulta més fàcil sacrificar aquells que a penes guanyen 900 euros al mes que aquells que en guanyen 60.000 o 70.000 a l’any. Tot i que no facen falta ni la meitat.
Que l'empresa no tinga por a posar la tisora a l’organigrama. És més, si necessita ajuda, els treballadors podem suggerir-li per on ha de començar.
La Inersindical ha demanat formalment al Director General que explique l’abast de les retallades i com afecten a qüestions tant sensibles com la seguretat i la higiene dels treballadors. 
També hem plantejat que la pròxima reunió del Comité de Salut i Seguretat Laboral analitze quina repercussió tindrà l’esmentada reducció de personal de neteja i de seguretat en les condicions higièniques i sanitàries dels diferents centres de treball.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.