diumenge, 8 de març del 2009

LLIBRE D'ESTIL DE LA CASA: CENSURA I MANIPULACIÓ

Els informatius de Ràdio Nou i Canal 9 han evitat i minimitzat la importància informativa del cas “Gürtel” i de la presumpta implicació en l’afer del president de la Generalitat i d’altres càrrecs del PP valencià. En els dos mitjans s’ha destacat que és un cas menor, s’ha minimitzat el seu impacte, s’ha obviat l’oposició i només s’ha escoltat la veu del Consell i del PP.

L’informatiu d’este migdia de Ràdio Nou ha abordat l’afer Gürtel a les 14:40, 40 minuts després de començar l’informatiu i sense citar el tema als titulars. Els nostres oients han escoltat un tall de veu de Francisco Camps, un altre de Vicente Rambla, un de Rita Barberà, un de María Dolores de Cospedal i un altre d’Esperanza Aguirre. De l’oposició només s’ha donat un tall de veu de Jorge Alarte. Durant la vesprada d’ahir, Ràdio Nou va informar a les nou de la nit amb dos talls de veu del vicepresident del Consell Vicente Rambla. En cap moment es va escoltar cap membre de l’oposició ni cap veu més que la del PP. El mateix tractament s’ha fet este matí en el “Bon matí”.

Pel que fa a Canal 9, l’informatiu de les 14:00 hores ens ha permés escoltar a Camps, Rita Barberà i María Dolores de Cospedal. Ni una opinió de l’oposició. Anit, la notícia va quedar amagada en mig del noticiari entre Iberdrola i la gira anglesa de Michael Jackson.
Evidentment, tampoc no s’ha fet cap referència a un tal Pedro García, que apareix citat en l’acte judicial de Baltasar Garzón i que ens agradaria saber si és el nostre director general.

Des de la Intersindical Valenciana en RTVV tornem a denunciar que el tractament informatiu del “cas Gürtel” en les nostres empreses no respon a criteris professionals i periodístics sinò a la necessitat de protegir el PP valencià i, molt especialment, el President de la Generalitat.

La Intersindical reitera que ha portat el cas de la manipulació política a la Sindicatura de Greuges i que prendrà totes les mesures sindicals i legals per aconseguir que RTVV responga als criteris per als quals va ser creada i que estan recollits en la Llei de Creació de la nostra empresa.

Reiterem, de nou, que els treballadors de RTVV ens sentim avergonyits per la política informativa dels responsables de la nostra empresa i demanem que es respecten els principis de pluralitat, veracitat i imparcialitat informativa.

Burjassot, 6 de març de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada