VIII CONVENI COL.LECTIU: COMENCEN A MOURE'S LES COSES?

dilluns, 23 de febrer del 2009 ·

El valor de les coses no s'avalua amb les promeses ni les bones paraules, sinó amb els fets. Tot i això, cal reconèixer que la primera reunió de la Comissió Paritària ha sigut positiva i que les expectatives, cas de ser confirmades per la realitat, poden traduir-se en millores per als treballadors. Serà de veres que comencen a moure's les coses?

TRANSFORMACIÓ DE PERSONAL TEMPORAL EN INDEFINIT
L'empresa i els sindicats firmants del Conveni coincidim en la necessitat de tancar esta qüestió el més aviat possible i, en qualsevol cas, abans del mes de juny. També hi ha un compromís clar de realitzar el procés des del consens i la màxima transparència. La voluntat de la Intersindical és tancar esta qüestió abans de Pasqua. Més informació sobre
la transformació de temporals en indefinits.

JUBILACIONS PARCIALS
Coincidim amb l'empresa en aprofitar les jubilacions parcials per avançar en estabilitat laboral. Per això, defensem que les persones que es contracten no siguen de fora de la casa, sinó treballadors de RTVV. Això els permetrà gaudir d'una estabilitat mínima de quatre anys. També coincidim amb l'empresa en poder emmarcar estes contractacions en el marc de la promoció. Considerem que això implica que les contractacions d'aquells companys que realitzen les tasques de relleu es faran, almenys, amb la mateixa categoria laboral del treballadors que es jubila.
Els sindicats firmants del conveni ens hem compromés a elaborar un document on es concreten els criteris amb els quals es farà la jubiliació parcial i la contractació del treballadors que realitzen el relleu. Vols conèixer la postura de la Intersindical?Una vegada més hem plantejat la necessitat de realitzar el procés amb la màxima transparència.

CALENDARI LABORAL
Com a dies lliurables compensatoris de la jornada anual, la Comissió Paritària ha acordat que els treballadors estaran exempts d’acudir al treball en les següents dates:
València, Burjassot, Alacant i Madrid: 20 de març i 7 de desembre
Castelló: 20 d’abril i 7 de desembre
Barcelona: 25 de setembre i 7 de desembre
Recordem que es tracta de dies lliurables però no retribuïbles. A qui haja de treballar, l’empresa li deurà un dia compensatori.
A més, gràcies al nou conveni, els treballadors de RTVV també estaran exempts d'acudir al treball els dies 24 i 31de desembre i la vespra d’una festa local, que serà la següent:
València i Burjassot: 18 de març
Alacant: 23 de juny
Castelló: 17 de març
Madrid: 14 de maig
Barcelona: 23 de setembre
Igualment, es tracta de dies lliurables però no retribuïbles. A qui haja de treballar se li assignarà un dia compensatori. Són dies lliurables a partir de l’entrada en vigor del VIII conveni col.lectiu. Si el conveni, per la raó que fóra, no entra en vigor, s’haurien de tornar.
 
PRESTACIONS SOCIALS

Aquest punt no s'ha tractat però l'empresa ha confirmat que, en contra del que s'esperava no es cobraran este mes, sinó en el següent. L'empresa al.lega que encara no s'ha constituït la comissió que ha d'aprovar-les.

INFORMACIÓ AL COMITÉ D'EMPRESA
L'empresa ha reunit totes les seccions sindicals per informar-les de la seua voluntat d'aplicar l'art. 64 de l'Estatut dels Treballadors. A Iniciativa de la Intersindical s'estableix que cada trimestre (primeres quinzenes d'abril, juliol, octubre i gener) ens passarà informació sobre els aspectes que recull l'Estatut dels Treballadors.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.