divendres, 20 de febrer del 2009

EL DIÀLEG I LA NEGOCIACIÓ, MÉS NECESSARIS QUE MAI


La Intersindical Valenciana ha comparegut davant la Inspecció de Treball en relació al canal 24.9 de TVV. Davant la Inspecció de Treball, la nostra secció ha defensat els drets dels representants dels treballadors a ser informats en temps i forma del naixement del canal. Hem sol.licitat a la inspecció de Treball que faça de mitjancera davant l’empresa per tindre accés a les dades que considerem bàsiques i que són horaris, jornada de treball, règim de treball a torns, salut laboral i canvi de funcions dels treballadors desplaçats al nou canal.

CANAL 24.9 UN PAS POSITIU

Li hem explicat a la Inspecció que la Intersindical Valenciana comparteix plenament els objectius del Canal 24.9. Considerem que és un servei públic d’informació que encaixa perfectament en la Llei de Creació de RTVV i la seua condició de servei públic. Trobem molt positiu que es tracte d’una oferta de producció pròpia feta íntegrament amb mitjans humans i materials de la casa, que incrementa la càrrega de treball i contribueix a mantindre llocs de treball. Per tot això, li hem mostrat la nostra plena disposició a dialogar, a negociar i a arribar a acords sobre esta qüestió. Només demanem que l’empresa respecte l’Estatut dels Treballadors i els drets dels representants dels treballadors.

LA NOSTRA APOSTA ÉS EL DIÀLEG I NO LA CONFRONTACIÓ

Amb la Intersindical Valenciana es pot dialogar. Ho hem demostrat en la negociació del VIII Conveni Col.lectiu. Hem negociat fins al final i l’hem firmat. Però també anem a ser molt ferms en la defensa dels nostres drets. I estem demostrant-ho estos dies davant la Inspecció de Treball i els tribunals de justícia. La nostra aposta sindical no és la confrontació, sinó el diàleg, la transparència i la negociació. Però per damunt de tot, sempre estarà la defensa dels treballadors.

Hem explicat a la Inspecció de Treball que la manca d’informació vulnera la nostra acció sindical i els drets dels treballadors. En este sentit, i en compliment de l’article 64 de l’Estatut dels treballadors, hem reiterat la nostra voluntat de rebre informació el més aviat possible sobre la situació econòmica de RTVV i l’evolució probable de l’ocupació en la casa. També hem informat que RTVV és una empresa amb una alta taxa de temporalitat. Cada mes de juny, centenars de treballadors veuen rescindits els seus contractes i han d’esperar al mes de setembre a vore si es produeix una nova contractació.

HEM ENCETAT EL BON CAMÍ?

La Intersindical, a través de la Inspecció de Treball li hem demanat a l’empresa que done un pas cap al diàleg i la negociació.

Hem de dir que la resposta de l’empresa ha sigut positiva. Poc després de la compareixença davant la inspecció, la direcció de RTVV ha convocat els sindicats presents al Comité d’Empresa per donar-nos informació sobre l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors. Volem manifestar a l'empresa la nostra satisfacció i encoratjar-la a seguir per aquest camí.

RTVV afronta temps durs en matèria econòmica, pressupostària i laboral. El diàleg i la negociació són més necessaris que mai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada