SUMAR MANIPULACIÓ, RESTAR CREDIBILITAT, MULTIPLICAR DEUTE I DIVIDIR LA SOCIETAT

dimecres, 24 de desembre del 2008 ·


Com a treballadors de RTVV ens sentim avergonyits pel tractament que ha fet la ràdio i la televisió pública de la manifestació de dissabte passat contra la política educativa del govern valencià i per demanar la dimissió del conseller Font de Mora.

L'informatiu de dissabte per la nit de Canal 9 va tindre prou en 35 segons per llançar els següents missatges: dir que l'objectiu de la manifestació era una genèrica defensa de l'ensenyament públic sense fer cap referència a la destitució del conseller Font de Mora, desviar les crítiques del govern valencià i dirigir-les a Zapatero, criticar el rebuig a l'assignatura d'Educació per la Ciutadania argumentant que el Consell ha anunciat una moratòria, rebaixar els participants a 12.000, qualificar la protesta de fracassada argumentant que l'assistència havia estat per sota de les expectatives dels convocants i criticar la Delegació del Govern per autoritzar la manifestació el primer dissabte de la campanya de Nadal.

Mentrestant, les imatges intentaven transformar una manifestació multitudinària en un acte marginal en el qual apareixia poca gent i on es donava el protagonisme a les banderes republicanes i a una pancarta d'Esquerra Republicana que havien tingut que buscar amb lupa. Es pot actuar de forma més manipuladora? Doncs sí: sis minuts després d’aquesta informació va aparéixer una notícia de 1 minut i 10 segons amb declaracions de Font de Mora anunciant que el Consell destinarà 150 milions d’euros per al Plà de plurilingüisme.

El govern valencià vol imposar en les escoles la seua particular visió partidista d'Educació per a la Ciutadania. En la RTVV també vol imposar la seua peculiar visió de les quatre regles: sumar manipulació, restar credibilitat, multiplicar deute i dividir la societat. Aquesta malifeta té noms i cognoms i estaria bé que algú començara a conjugar el verb dimitir:

Pedro García (Director General de RTVV)
Lola Johnson (Directora d'informatius TVV)
Maite Fernández (Coordinadora departament informatius)
Cristina Bonet i Maria Rodrigo (Editores)
Luis Miguel del Baño (redactor de la noticia)

A Ràdio 9 només es va "informar" al butlletí de les 6 i el de les 10 de la nit. En el primer, la notícia no era la manifestació, sinó els problemes de trànsit que provocava. En el segon es va fer un simple enunciat de la protesta dient quantes persones havien anat segons les diferents fonts. Una altra "fita periodística" del responsable d'informatius Juanjo Braulio.

El govern valencià ha fet bandera de la prepotència i s'ha burlat de pares, alumnes i ensenyants. No és molt diferent de la prepotència que està demostrant la direcció de RTVV pressionant els treballadors per aconseguir adhesions inquebrantables a un acord col.lectiu d'eficàcia limitada que dona l'esquena a la majoria de la representació sindical.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA


VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.